Aeroportul Timișoara riscă să fie închis

Aeroportul Timișoara riscă să fie închis  /  Sursă foto: Facebook Aeroportul Internațional Timișoara
Aeroportul Timișoara riscă să fie închis / Sursă foto: Facebook Aeroportul Internațional Timișoara

Aeroportul Timișoara se confruntă cu probleme și riscă să fie închis.

Autoritatea Aeronautică Civilă din România (AACR) a notificat pentru a doua oară conducerea Aeroportului Traian Vuia din Timișoara și avertizează că, dacă măsurile transmise nu vor fi implementate în cel mai scurt timp, siguranța pasagerilor ar putea fi pusă în pericol, potrivit sursazilei.ro.

AACR a efectuat un audit în luna septembrie a acestui an, pe Aeroportul din Timișoara, și a constatat mai multe nereguli care pun în pericol siguranța zborului pe acest aeroport internațional. Inspectorii aeronautici au constatat deficiențe și au indicat măsuri, din care amintim:

- Suspendarea temporară, printr-o notificare, a operațiunilor de aterizare și decolare, în cazul în care apare pericolul acvaplanării în urma ploilor abundente.

- Intervenția promptă în cazul exfolierilor apărute la pistă ca urmare a unor lucrări de înlocuire a cablurilor de alimentare a luminilor.

În luna noiembrie, AACR a făcut al doilea audit la Aeroportul Timișoara și a constatat că actuala conducere asigurată de Dorel Grădinaru dă dovada de inconștiență și iresponsabilitate. Niciuna dintre neregulile comunicate a fi îndreptate nu a fost remediată.

Conform surse citate, tot în cadrul auditurilor s-a constatat că există lămpi de balizaj marginal care au filtrele inversate, astfel încât unghiul de convergență al lentilelor este îndreptat către exteriorul pistei, ceea ce poate fi o problemă de siguranță a navigabilității. Cu ocazia acestor controale, inspectorii aeronautici nu au găsit consemnări ale acestor deficiențe la lămpile de balizaj care au filtrele montate greșit. Toate aceste lucrări au fost recepționate de către Aeroportul Timișoara sub conducerea actualului director general Dorel Grădinaru.

Conducerea aeroportului, notificată pentru a doua oară

Prin urmare Autoritatea Aeronautică a decis să notifice pentru a doua oară conducerea aeroportului că, în cazul în care nu pune în aplicare imediat recomandările și măsurile constatate, va închide temporar Aeroportul Timișoara până la remediere.

Conducerea acestui aeroport internațional este asigurată de Dorel Grădinaru, un personaj controversat, scrie SursaZilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel