Aeroportul Internațional Maramureș. Zboruri low cost, Baia Mare

Reprezentanţii Aeroportului Internaţional Maramureş (AIM) şi cei ai Consiliului Judeţean Maramureş(CJ) se află în discuţii avansate cu operatori low cost pentru a introduce zboruri din şi înspre Baia Mare, a anunţat preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, într-o şedinţă a instituţiei. 

"Purtăm discuţii şi cu operatorii low-cost pentru transportul de persoane şi, concomitent, alături de Universal Alloy Corporation (UAC) Europe, continuăm investiţia de lângă Aeroport, respectiv o hală de zeci de mii de metri pătraţi unde se vor desfăşura foarte multe operaţiuni economice", a declarat Gabriel Zetea. 

Acesta a mai menţionat că la numai două săptămâni de la redeschiderea aeroportului, compania Tarom şi-a reluat zborurile pe conexiunea Bucureşti- Baia Mare- Bucureşti, iar o firmă turistică a anunţat că din luna iunie a anului 2019 Baia Mare va fi conectată prin zboruri charter spre Antalya pe durata sezonului estival. 

Preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea, a precizat că pe AIM urmează să mai fie efectuate investiţii în modernizare în valoare de 7 milioane de lei, iar compania UAC Europe, specializată în producerea de componente pentru aeronave civile şi militare, va angaja pe viitoarea platformă logistică din aeroport peste 1.000 de persoane. 

AIM a fost închis pentru modernizare timp de trei ani, iar în urma unei investiţii de 20 de milioane de euro a fost extinsă pista de aterizare-decolare cu aproape 300 de metri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel