Aeroportul Internațional Maramureș. Primele zboruri externe

Avion
Avion

Primele zboruri externe operate de pe Aeroportul Internaţional Maramureş (AIM) după modernizarea pistei vor începe din iunie 2019 spre Antalya, Turcia, în parteneriat cu o cunoscută firmă de turism, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Maramureş, Gabriel Zetea.

"Facem deja primii paşi spre ceea ce ne dorim cu toţii, ca Aeroportul Internaţional Maramureş să fie principala poartă de intrare în judeţ. TAROM a început să efectueze cursele interne dinspre Baia Mare spre Bucureşti şi retur, iar din vara viitoare (iunie, n.r.), noul partener Christian Tour va introduce chartere spre Antalya. Administraţia locală va face toate demersurile pentru a-i susţine să dezvolte afaceri în judeţul nostru. (...) Au fost piedici, greutăţi, a fost o investiţie de 20 de milioane de euro realizată aici. Este foarte greu să faci un proiect când nu ai bani, însă Consiliului Judeţean Maramureş alături de întreg aparatul propriu al Aeroportului Internaţional au reuşit să ducă investiţia la bun sfârşit", a spus Gabriel Zetea.

Maramureș, inclus pe lista destinațiilor externe în 2019

La rândul său, directorul de marketing şi comunicare al Christian Tour, Raluca Hatmanu, a declarat că începând cu anul 2019 Maramureşul este inclus pe lista destinaţiilor externe din iunie până în luna septembrie, alături de alte trei oraşe româneşti.

"În sezonul estival 2019, la nivel naţional, agenţia de turism va opera 20 de zboruri pe săptămână către Antalya, odată cu includerea unor aeroporturi noi: Maramureş, Craiova, Bacău şi Târgu Mureş. Zborurile din Maramureş vor începe în 17 iunie 2019 şi se vor încheia la 16 septembrie 2019, fiind preconizate 14 astfel de curse către Antalya numai din judeţul nostru, cu avioane de 162 sau 189 de locuri, în funcţie de solicitările turiştilor. (...) Pentru 2019, era firesc să includem în planurile noastre şi Maramureşul, odată cu redeschiderea aeroportului internaţional de aici şi să le oferim locuitorilor din acest judeţ frumos şansa de a descoperi Antalya, cu zbor direct", a spus Raluca Hatmanu.

Totodată, directorul comercial al companiei Christian Tour, Erdinc Adali, a menţionat că românii aleg ca destinaţie de vacanţă Antalya plecând de la raportul calitate-preţ.

"Românii aleg Antalya datorită raportului calitate-preţ foarte bun, pentru serviciile ireproşabile, datorită hotelurilor de 5 stele pe care le găsesc aici şi a plajelor Blue Flag. De asemenea, pentru familiile cu copii contează foarte mult faptul că în resorturi găsesc locuri de joacă, animatori, piscine pentru cei mici, restaurante pentru copii. (...) Persoanele care îşi rezervă din timp vacanţa au şansa de a o plăti în rate, ceea ce reprezintă un avantaj de care tot mai mulţi români vor să profite", a precizat Erdinc Adali.

În context, directorul AIM, Dorin Buda, a precizat că, instituţia se află în discuţii cu mai multe companii low cost pentru a introduce zboruri din şi înspre Baia Mare. Aeroportul a fost redeschis traficului aerian în 16 septembrie, după ce s-a aflat timp de trei ani în lucrări destinate extinderii pistei şi altor facilităţi specifice.

Vezi și: Tarom, zbor important reluat. Tarife de la 117 euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel