Aeroportul Iași, nereguli: Plângeri la parchet

Bogdan Bolojan / 09 noi 2016 / 16:14 Salveaza PDF Comentarii

Maricel Popa, președintele CJ Iași a anunţat că au fost înaintate plângeri către Parchet împotriva conducerii R.A Aeroportul Iaşi, din cauza mai multor nereguli descoperite în timpul unui audit. Prejudiciul s-ar situa în jurul valorii de 500 000 de lei. 

Maricel Popa a declarat jurnaliştilor că se desfăşoară un audit periodic la aeroport, în timpul căreia s-au descoperit mai multe nereguli. 

"Ştiu că se apropie campania şi tocmai din acest motiv vreau să lămurim câteva probleme. Sunt patru formulare de constatare a unor iregularităţi. Prejudiciul total cauzat este de aproximativ 500.000 de lei. Auditul nu s-a terminat. Starea de fapt este mult mai complicată. Aş dori ca domnul director al Aeroportului să nu se victimizeze. Nu este cazul. S-au înaintat dosarele la instituţiile statului, precum Parchetul", a declarat Maricel Popa, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 

Potrivit acestuia, neregulile vizează verificarea unor materiale de plată făcute de RA Aeroportul Iaşi, a unor servicii de promovare acordate în mod direct, în valoare de 332.000 de lei. 

Posibile ilegalități

"Nu au fost întocmite note de recepţie, note de constatare sau procese verbale de recepţie pentru serviciile de care au beneficiat. Nu au fost înregistrate în gestiune bunurile materiale şi nu au fost întocmite bonuri de consum, procedând însă la plata în mod ilegal a 277.579 lei", a spus Maricel Popa. 

O altă neregulă prezentată de şeful CJ Iaşi este într-un contract de publicitate neefectuat pentru care conducerea Aeroportului a plătit 23.872 lei. Cel de-al treilea formular de constatare de nereguli vizează, conform aceleiaşi surse, punerea unor spaţii din interiorul aeroportului la dispoziţia unor agenţi economici fără a se încasa contravaloarea tarifelor publicitare de 30.000 de euro. 

"Jumătate din sumă trebuia să revină Consiliului Judeţean. În compensare pentru aceste servicii s-a luat o maşină, deşi în parcul auto de la Aeroport şi Consiliul Judeţean existau maşini", a explicat Maricel Popa. 

Potrivit acestuia, cea de-a patra neregulă vizează majorarea unor salarii fără a fi menţionate în contractul colectiv de muncă şi fără a fi anunţat Consiliul Judeţean. Este vorba de suma de 65.181 de lei - salarii necuvenite. 

Demisie pentru candidatură


Declaraţia a fost făcută la o zi după ce şeful Aeroportului Iaşi, Marius Bodea, a anunţat că va demisiona din luna decembrie. Bodea este pe prima poziţia pe lista PNL Iaşi pentru Camera Deputaţilor. 

"Am auzit că şi-a dat demisia. De fapt, demisia este dată cu data de 10 decembrie. Până atunci conduce această instituţie (Aeroportul - n.r), cu toate drepturile salariale. Dacă a intrat în campanie electorală, consider de bun simţ să te suspenzi sau să îţi dai demisia pe 11 noiembrie, nu 10 decembrie. Mi se pare o aberaţie", a declarat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi. 

De cealaltă parte, Marius Bodea a declarat că Aeroportul Iaşi nu a primit niciun raport de audit, fapt care este ilegal şi imoral. 

"Legea spune că în primul rând concluziile se transmit entităţii auditate pentru ca aceasta să aducă explicaţii, completări. Acest lucru indică foarte clar că nu a fost vorba de un audit normal, ci unul politic", a declarat Marius Bodea. 

Şeful Aeroportului Iaşi a spus că a fost "atacat în mod sistematic" de Maricel Popa de când a preluat şefia Consiliului Judeţean, relatează Agerpres. 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.28