Aeroportul Henri Coandă. Opt persoane cu ACTE FALSE

Poliţiştii de la Aeroportul "Henri Coandă", Otopeni, au descoperit, în ultimele 24 de ore, mai multe documente false sau falsificate, pe care opt persoane le-au prezentat la controlul de frontieră. 

"În data de 10.01.2018, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport 'Henri Coandă', Otopeni, s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, spre direcţia Bruxelles, şase persoane care s-au legitimat cu documente eliberate de autorităţile din Palestina, în care erau aplicate vize Schengen", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră (IGPF).

Poliţiştii au efectuat verificări suplimentare, deoarece existau suspiciuni cu privire la autenticitatea vizelor aplicate în paşapoarte, şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false. 

În urma cercetărilor s-a stabilit că este vorba despre şase cetăţeni din Palestina, trei adulţi în vârstă de 31 ani şi trei minori cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani. 

"Cu privire la cele constatate, adulţii au declarat că în data de 04.01.2018 s-au întâlnit în Bucureşti cu o persoană a cărei identitate reală nu o cunosc, căreia i-au plătit suma totală de 3.000 euro pentru a le aplica vizele false, necesare călătoriei până într-o ţară din Spaţiul Schengen. Cei şase au fost predaţi lucrătorilor Inspectoratului General pentru Imigrări", se arată în comunicat. 

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere ilegală a frontierei, fals şi uz de fals şi fals material în înscrisuri oficiale. 

Cazuri multiple 

Tot miercuri, la Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport "Henri Coandă" s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor pentru intrarea în România, cu o cursă din direcţia Atena, Grecia, un bărbat care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din Siria. 

"Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea filei informatizate a documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au stabilit că este falsă, iar bărbatul a fost returnat cu următoarea cursă în direcţia Atena", precizează IGPF. 

Totodată, joi dimineaţă, s-a prezentat pentru a intra în România, cu o cursă din direcţia Larnaca, un cetăţean care s-a legitimat cu un paşaport eliberat de autorităţile din India şi un permis de şedere din Cipru. 

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că permisul de şedere este fals, fapt pentru care bărbatul, în vârstă de 26 de ani, a fost returnat în Cipru cu următoarea cursă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel