Aeroportul Henri Coandă, locul 3 în topul aeroporturilor europene

pe-aeroportul-henri-coanda-aterizeaza-mai-multe-avioane-decat-intra-trenuri-in-gara-de-nord_size9
pe-aeroportul-henri-coanda-aterizeaza-mai-multe-avioane-decat-intra-trenuri-in-gara-de-nord_size9

Aeroportul Internațional Henri Coandă București a fost clasat de către Airports Council International-Europe pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian.

Astfel, primele două locuri la această categorie au fost ocupate de aeroporturile Berlin Schonefeld și Faro-Algarve (Portugalia).

AIHCB a înregistrat, în februarie 2016, un trafic aerian de 681.185 pasageri și 7.625 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Față de aceeași lună a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat AIHCB în februarie 2016 a înregistrat o creștere de 21,8%. Evoluția numărului de pasageri pe Aeroportul Henri Coandă devansează semnificativ tendința generală de 10,3%, înregistrată la nivel european.

Aeroportul a înregistrat, de asemenea, și o creștere a numărului de mișcări de aeronave, depășind și la acest capitol trendul european, care a atins 7,2%. Astfel, februarie, numărul mișcărilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 11,44% față de aceeași lună a anului trecut.

[citeste si]

'În februarie, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Istanbul Sabiha Gokcen, Barcelona El Prat, Dublin, Copenhaga și Madrid Barajas. La categoria 10 — 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Bonn Cologne, Alicante, Atena, Malaga și Edinburgh, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Ohrid (Macedonia), Santorini (Grecia), Maribor (Slovenia), Harkov (Ucraina), Hammerfest (Norvegia)', se arată în comunicatul Aeroportului Henri Coandă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel