Aeroportul din Tiraspol ar fi fost bombardat din drone

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Situație tot mai tensionată în Transnistria. Conform unor informații din regiunea separatistă, aeroportul din Tiraspol, ar fi fost atacat cu mine de calibrul 60 mm, aruncate de drone.

În dimineața zilei de 26 aprilie, două explozii puternice au tunat în satul Maiac, raionul Grigoriopol, la doar 50 km de Chişinău: prima la 6:40, a doua la 7:05. Două antene din Transnsitria au fost distruse. Se crede că tipul de lansator de grenade РПГ-27 «Таволга» folosit la Tiraspol este doar în dotarea MGB-ului din Transnistria, Iordaniei, Gabonului și… Federației Ruse. Devine evident ca provocarea este organizată de Moscova care încearcă să creeze un pretext pentru o interveniție armată. Şi la Tiraspol, în apropiere de clădirea Ministerului Securității Statului, au răsunat explozii. În urmă cu câteva zile, Ministerul rus al Apărării a anunțat a doua fază a „operațiunii speciale” ce prevede accesul la granița cu Transnistria.

Politicianul Eugen Tomac a împărtăşit cu urmăritorii de pe Facebook cumplita veste: "Atacul de la Tiraspol. Prima mare provocare în regiunea transnistreană, controlată de 30 de ani de Federația Rusă. În a doua zi de Paști, zi liberă, a fost atacat sediul Ministerului Securității (instituția succesoare a KGB). Nefiind nimeni în instituție, nu au existat victime.Tot ieri, conform informațiilor apărute în această dimineață, în localitatea Maiac, raionul Grigoriopol, au fost atacate două turnuri de telecomunicații radio. Nici aici nu au fost identificate victime, potrivit relatărilor presei din R. Moldova.Orașul Maiac este locuit majoritar de ucraineni - 50%, români - 30% și 20% se declară ruși, conform datelor oficiale. Sunt două evenimente care au provocat îngrijorare în întreaga lume, mai puțin la Tiraspol. Aici, autoproclamatul lider Krosnoselskii a transmis în această dimineață un mesaj privind comemorarea victemelor accidentului nuclear de la Cernobîl din 26 aprilie 1986. Atât." 

Nu este exclus ca rușii să organizeze astfel de provocări pentru a tulbura și provoca societatea. Ar fi fost lansate cel puțin 3 dispozitive explozive, anunță mai multe surse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel