Aeroportul din Târgu Mureş campionul traficului aerian din Europa

avion
avion

Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, cea mai mare creştere a traficului aerian din Europa, numărul pasagerilor deserviţi până la sfârşitul lunii septembrie crescând de trei ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Potrivit unui comunicat transmis luni de reprezentanţii aeroportului, până la sfârşitul lunii septembrie, la Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş au fost deserviţi 176.863 de pasageri, cu 300% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut.

"Deschiderea bazei Wizz Air în iunie la Târgu Mureş, precum şi lanţul de zboruri charter operate de Cimber Air şi Sky Airlines explică, alături de zborurile uzuale cu Malev şi Tarom, creşterea deosebită a traficului aerian de pe Aeroportul Transilvania Târgu Mureş. Creşterea explozivă a traficului aerian, cea mai mare de la nivelul aeroporturilor din Europa, atrage după sine necesitatea corelării serviciilor şi capacităţilor tehnice la volumul realizat pe unitatea de timp, fără a face rabat de la calitate", se arată în comunicat.

Potrivit acestuia, conducerea aeroportului şi-a propus ca în acest an să atingă recordul de peste 200.000 de pasageri deserviţi.

"Ne dorim ca la finele anului 2011 să avem deserviţi 200.001 pasageri, iar în continuare, în anii următori, acest număr să crească exponenţial în raport cu suportul şi interesul primit din partea proprietarului, în finanţarea etapelor din strategia de dezvoltare a aeroportului", a declarat, potrivit comunicatului, directorul general al Aeroportului Transilvania Târgu Mureş, Petru Ştefan Runcan.

Potrivit acestuia, satisfacţia pasagerilor, proveniţi în majoritate din judeţele regiunii VII Centru, în condiţii tehnice bune şi la un cost mic înspre destinaţii din Franţa, Italia, Germania, Danemarca, Spania, Marea Britanie, Turcia şi Ungaria impune necesitatea menţinerii permanente a standardelor internaţionale privind infrastructura şi a dotările necesare unui aeroport.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel