Aeroportul din Luxemburg a rămas fără combustibil după inundaţiile puternice

Peste 100 de pasageri români, blocaţi în aeroportul Stansted, Marea Britanie. Zborul Londra - Baia Mare, anulat / Foto: Pixabay.com
Peste 100 de pasageri români, blocaţi în aeroportul Stansted, Marea Britanie. Zborul Londra - Baia Mare, anulat / Foto: Pixabay.com

Vremea severă a lăsat aeroportul din Luxemburg fără combustibil.

Aeroportul din Luxemburg a rămas fără combustibil în urma inundaţiilor puternice de joi după ce conducta care alimentează aeroportul cu kerosen a fost afectată, a anunţat vineri guvernul, relatează dpa, scrie Agerpres. 

Conducta, care are peste 5.000 de kilometri lungime şi este cel mai important sistem de conducte de acest gen al NATO, nu mai funcţiona pe partea germană a frontierei, lângă Echternacherbrueck, o supapă fiind probabil defectă.

Anunțul ministerului



Ministerul Mobilităţii din Luxemburg a anunţat ulterior că "aprovizionarea a fost restabilită la sfârşitul dimineţii de 16 iulie 2021".

Pe partea germană a frontierei, districtul Bitburg-Pruem din regiunea Eifel, unde se află Echternacherbrueck, a anunţat că nu sunt probleme. Potrivit administraţiei din Bitburg, nu s-au detectat pagube.

Restricții privind aprovizionarea



Cu toate acestea, au existat restricţii la aprovizionarea cu kerosen pe mai multe aeroporturi, deoarece staţiile de pompare s-au oprit din cauza întreruperii alimentării cu energie electrică.

Sistemul de conducte din Europa Centrală (CEPS), creat de NATO la sfârşitul anilor 1950, alimentează în prezent cu combustibil şi aeroporturile civile din Amsterdam, Bruxelles, Frankfurt, Luxemburg şi Zurich.

Intemperii în Europa: Cel puţin 42 de morţi în Germania, ţara cea mai afectată

Ploile torenţiale şi inundaţiile au afectat joi mai multe ţări europene, printre care şi Germania, unde inundaţiile au provocat o catastrofă fără precedent în ultimele două decenii, cu cel puţin 42 de morţi, potrivit celui mai recent bilanţ, relatează AFP, mai scrie Agerpres.

Cu două luni şi jumătate înainte de alegerile generale, mai mulţi candidaţi, inclusiv favoritul conservator Armin Laschet, au dat vina pe schimbările climatice pentru aceste furtuni deosebit de violente.

Belgia, unde intemperiile au provocat cel puţin patru decese, dar şi Luxemburg şi Ţările de Jos au suferit de asemenea pagube semnificative.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel