Aeroportul din Cluj permite zborul cu animalele de companie

Persoanele  însoțite de animalele de companie pot zbura, începând din această lună, din străinătate către aeroportul din Cluj. Este primul aeroport regional al țării autorizat pentru acest lucru.

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internațional „Avram Iancu" Cluj transmis vineri, aeroportul clujean este primul regional al țării care a fost autorizat din ianuarie 2020 pentru introducerea pe teritoriul României, de către pasageri, a animalelor de companie provenite din alte țări, în scopuri necomerciale.

În prezent, animalele de companie din țări terțe pot fi introduse în România, pe calea aeriană, doar prin Aeroportul Internațional Cluj și Aeroportul Internațional București, singurele din România care îndeplinesc condițiile și normele prevăzute de Regulamentele UE privind circulația comercială a animalelor de companie din țări terțe, se arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților aeroportului clujean, facilitatea a fost aprobată în urma demersurilor realizate de Aeroportul Internațional „Avram Iancu" către Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. informează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel