Aeroportul Craiova, record de pasageri

 Numărul persoanelor care au călătorit de pe Aeroportul Internaţional Craiova (AIC) de la începutul anului a depăşit, joi, traficul de pasageri înregistrat pe toată durata anului precedent, ajungând la cifra record de 222.320 de persoane, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa. 

Potrivit acestuia, anul 2017 este unul de excepţie pentru Aeroportul Internaţional Craiova, care a lansat şase noi rute internaţionale, dublând practic gama destinaţiilor spre care se poate zbura din Craiova. 

"Ca o consecinţă a acestei diversificări remarcabile, ne aflăm în momentul în care putem anunţa că numărul record, de 222.320 de pasageri, înregistrat pe întreg anul 2016, a fost depăşit astăzi, 20 iulie, când coincidenţa face să celebrăm chiar Ziua Aviaţiei Române şi a Forţelor Aeriene. Este un succes important, care atestă cât de rapid creşte aeroportul, şi doresc să îi felicit pe toţi cei care au făcut posibilă această frumoasă evoluţie, dar şi să le mulţumesc tuturor celor care au susţinut demersul", a spus joi preşedintele CJ Dolj. 

Acesta a mai afirmat că CJ Dolj va continua seria investiţiilor începute la Aeroportul din Craiova, prin care trec, în medie, aproape 1.500 de călători zilnic, adică mai mult decât treceau într-o lună întreagă, în 2009, atunci când a fost iniţiat procesul de modernizare a acestui obiectiv. 

"Este evident că şi capacităţile de operare ale aeroportului trebuie să evolueze pe măsură. Cu fondurile alocate de plenul CJ Dolj prin bugetul pentru 2017, deja au fost iniţiate procedurile pentru achiziţionarea unor noi echipamente destinate deservirii aeronavelor, dar şi pentru cel mai important element al proiectului nostru, în această etapă, extinderea terminalelor de sosiri şi plecări, prin care urmărim să creştem de cinci ori potenţialul de procesare al aeroportului", a mai spus preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. 

12 rute către Europa

La rândul său, directorul general al Aeroportului Internaţional Craiova (AIC), Mircea Dumitru, a subliniat că joi dimineaţa, odată cu decolarea aeronavei către Roma, AIC a doborât recordul de pasageri pe care l-a stabilit în anul 2016. 

"Este rezultatul faptului că, după lansarea noilor rute, către Paris, Veneţia, Madrid, Köln, Liverpool şi Tel Aviv, numărul zborurilor a urcat la 34 în fiecare săptămână, iar gradul de încărcare a avioanelor este foarte bun, între 87 şi 95 la sută. Toate aceste cifre ne îndreptăţesc să credem că vom încheia acest an cu peste 350.000 de călători", a spus Mircea Dumitru. 

În prezent, pe Aeroportul Internaţional Craiova sunt operate curse aeriene regulate către 12 destinaţii internaţionale: Londra, Liverpool, Madrid, Barcelona, Valencia, Roma, Milano, Bologna, Veneţia, Paris, Köln şi Tel Aviv, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel