Aeroportul Atlanta, cel mai aglomerat din lume, pentru al 21-lea an consecutiv. Beijing și Dubai completează top 3

Peste 107 milioane de pasageri au zburat de pe Aeroportul Internațional Hartsfield-Jackson Atlanta anul trecut, ceea ce îl face cel mai aglomerat aeroport de pasageri din lume pentru cel de-al 21-lea an consecutiv, potrivit CNN.

Aeroportul din Atlanta a înregistrat o creștere de 3,3% a traficului de pasageri, potrivit raportului internațional Airports Council International, care a fost dat publicității pe 16 septembrie. La nivel global, traficul de pasageri a crescut la 8,8 miliarde anul trecut, cu o creștere de 6,4%, în timp ce transporturile de mărfuri aeriene au crescut cu 3,4%.

"În 2008 au existat 16 aeroporturi care gestionau peste 40 de milioane de pasageri pe an și acum sunt 54." a declarat directorul general al ACI, Angela Gittens, într-un comunicat de presă. Gittens a avertizat însă despre impactul politicilor protecționiste din întreaga lume. "Retorica protecționistă - alimentată de politicile izolaționiste - a măturat mai multe economii majore în ultimele timpuri, iar acest lucru s-a tradus într-o dezmembrare a relațiilor comerciale și a regimurilor deschise". Transportul aerian se bazează pe piețele deschise pentru a crește, a adăugat aceasta.

În clasamentul primelor trei aeroporturi ca număr de pasageri, nu a existat nicio schimbare față de 2017. Pe locul doi, Aeroportul Internațional Beijing a depășit pragul de 100 de milioane de pasageri în 2018, atingând aproape 101 milioane de pasageri, o creștere de 5,4%. Pe locul trei Aeroportul Dubai a înregistrat 89 de milioane de pasageri, în creștere cu doar 1%. Dubai a fost, de asemenea, cel mai bine clasat aeroport pentru traficul internațional de pasager, urmat de Heathrow Airport și Aeroportul Internațional din Hong Kong. Aeroportul din Atlanta continuă să domine piața de pasageri datorită locației sale ca hub principal de conectare și port de intrare în America de Nord.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel