Aeroport Braşov. Parlamentari PSD, amendament la buget pentru finanţarea proiectului

Cei şase parlamentari braşoveni ai Partidului Social Democrat (PSD) împreună cu deputatul UDMR Izabella Ambrus au depus un amendament la bugetul pentru anul 2019, prin care solicită finanţarea proiectului ''Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav'', cu suma de 15 milioane de lei, precizează într-un comunicat de presă al PSD Braşov. 

Potrivit semnatarilor, proiectul Aeroportului Braşov-Ghimbav va genera dezvoltare economică locală şi regională având în vedere că pe lângă judeţul Braşov, şi judeţele Covasna şi Harghita cu zonele adiacente acestora vor beneficia de aeroport. 

De aceea, noi, deputaţii PSD şi UDMR din Braşov, am iniţiat acest amendament prin care propunem alocarea unei sume de cel puţin 15 milioane de lei pentru finanţarea proiectului, în 2019.În cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate vom face eforturi pentru suplimentarea acestei sume. Suntem încrezători că la nivel guvernamental se va da un semnal pentru dezvoltare în Braşov, şi în judeţele care vor beneficia de pe urma viitorului aeroport. Considerăm că alocarea sumei de 15 milioane lei este realistă în contextul general al finanţărilor de la buget pentru anul 2019.Cel mai important, iniţiativa noastră este acceptată la nivel guvernamental. Este o propunere responsabilă, nu dorim să vindem iluzii, a declarat Roxana Mînzatu, deputat şi vicepreşedinte al PSD, potrivit sursei citate. 

Ce a declarat preşedintele PSD Braşov



Senatorul Marius Dunca, preşedintele interimar al PSD Braşov, subliniază că încă de la început proiectul a primit voturile consilierilor judeţeni ai PSD, care au votat toate propunerile de implementare a proiectului. 

Rămânem consecvenţi în susţinerea acestui proiect al judeţului Braşov şi al judeţelor învecinate, mai ales că de la început proiectul a primit voturile consilierilor judeţeni ai PSD, care au votat toate propunerile de implementare a proiectului Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Este şi un semnal că vom continua să susţinem acest proiect mai departe, mergând în paralel cu procedurile iniţiate la Bruxelles pentru asigurarea decontării din fonduri europene a unora din cheltuielile cu acest proiect şi, implicit, pentru recuperarea unor fonduri investite până în prezent, mare parte din împrumuturi, explică senatorul Marius Dunca, citat de comunicatul de presă. 

Cum îşi susţin parlamentarii solicitarea



În motivarea amendamentului, iniţiatorii arată că obiectivul de investiţii reprezintă primul aeroport nou de după 1989, care deserveşte, în principal judeţele Braşov, Covasna şi Harghita şi zonele adiacente acestora. Proiectul Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav nu a beneficiat niciodată de alocări de la bugetul de stat şi, în contextul celui mai mare PIB din istoria României, este un semnal important ca Guvernul să asigure surse de finanţare necesare, menţionează sursa citată. 

Vezi şi: Fratele lui Mirel Rădoi s-a aruncat de la etaj

Ceaușescu, apariție într-un clip muzical. Mesajul melodiei (VIDEO)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel