AEP: Deficit de experţi electorali la Bucureşti. Ce se întâmplă la județe

Vicepreşedintele AEP Marian Muhuleţ a declarat, luni, că în privinţa experţilor electorali mai există 'un mic handicap' la Bucureşti, de 55 de persoane, precizând că, la nivel naţional, 'toate judeţele sunt acoperite'. 

El a subliniat că, până în prezent, AEP a recrutat 45.244 de experţi electorali.

'De la începutul campaniei şi până în acest moment, AEP a recrutat 45.244 de experţi electorali excluzând persoanele care deja au fost desemnate din corpul experţilor electorali la birourile de circumscripţie locale. În acest moment, situaţia la nivel naţional este una care ne face să sperăm că vom avea succes în implementarea acestui proiect. Mai avem un mic handicap în Municipiul Bucureşti, de numai 55 de persoane, dar avem înregistrate cereri pentru a da examen de la un număr de aproximativ 300 de persoane', a afirmat Marian Muhuleţ, într-o conferinţă presă, potrivit Agerpres.

El a adăugat că mai sunt şi alte localităţi cu probleme, dar legea permite detaşarea dintr-o localitate în alta a experţilor electorali.

[citeste si]

'Toate judeţele sunt acoperite. Nu întrevedem probleme semnificative, cel mai mic excedent îl avem la judeţul Mureş, este singurul judeţ în afara Bucureştiului care era pe deficit săptămâna trecută, dar astăzi avem un excedent de zece persoane care va creşte în zilele următoare', a precizat vicepreşedintele AEP.

Campania de recrutare a experţilor electorali va continua, a mai spus Muhuleţ. 'Nu este un proiect care se închide odată cu alegerile locale, ci va continua în mod constant şi pentru recrutarea de noi persoane pentru alegerile următoare. Nu este un proiect pe care îl închidem acum şi îl deschidem la toamnă. Oricine îşi doreşte să devină expert electoral poate adresa o cerere AEP, să dea un examen sumar de verificare a cunoştinţelor legale în domeniul electoral şi apoi să beneficieze de instruire din partea AEP pentru a fi în corpul experţilor electorali cu destinaţia următoarelor alegeri - respectiv alegerile parlamentare', a explicat Muhuleţ.

AEP a prezentat luni, într-o conferinţă de presă, aplicaţia informatică prin care vor fi repartizaţi experţii electorali pentru alegerile locale din data de 5 iunie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel