AELGERI PREZIDENȚIALE 2014, TURUL 2, 16 NOIEMBRIE: Soluția lui Teodor Meleșcanu pentru a crește capacitatea de vot în DIASPORA

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a prezentat marți o soluție inedită pentru a crește capacitatea de vot în Diaspora pe 16 noiembrie.

Teodor Meleșcanu a anunțat că MAE a propus modificarea amplasării secției de votare de la Paris, alternativa fiind o sală de sport.

"Una din propunerile pentru schimbarea sediului secției de votare este tocmai la Paris și avem în vedere închirierea unei săli de sport care să permită mărirea capacității de vot. Este una dintre soluțiile pe care le-am propus și pe care le avem în vedere.

Vezi și: Meleșcanu, întâlnire de gradul zero cu ambasadorii statelor UE

A doua este la Londra. Într-adevăr, la Paris, practic, sunt două secții de votare, dar sunt în aceeași clădire. Și Institutul Cultural Român și ambasada se află în aceeași clădire. Deci, din punctul meu de vedere, ceea ce se poate face este prin simple măsuri de mai bună organizare să reușim să facem o dublare a numărului celor care pot să voteze. Și eu sper că, pe undeva, ne vom apropia cu cifra de 350.000 de oameni care vor putea vota", a declarat ministrul de Externe, la Realitatea Tv, întrebat cum vor reuși românii să voteze la Paris, unde există un potențial de 10.000 de alegători care nu ar putea să-și exercite cu toții opțiunea în actualele condiții de organizare.

Teodor Meleșcanu a precizat că intenționează efectuarea unui tur prin secțiile de vot din străinătate, în special acolo unde au existat probleme, pentru a lua la cunoștință despre starea de fapt privind organizarea și pentru a-și mobiliza subordonații.

Citește și: Meleșcanu, răspuns decisiv privind suplimentarea secțiilor de vot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel