Meleșcanu, întâlnire de gradul zero cu ambasadorii statelor UE

Teodor Meleșcanu, învestit cu o zi în urmă în funcția de ministru de Externe, a avut marți o întrevedere cu ambasadorii statelor membre ale Uniunii Europene. 

Potrivit unui comunicat al MAE remis DC News, Teodor Meleşcanu, a participat astăzi, 11 noiembrie 2014, la o reuniune cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti. Reuniunea a fost organizată de Ambasada Republicii Italiene la Bucureşti, în calitate de Preşedinţie rotativă a Consiliului UE. La reuniune a participat şi secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba.

Întrevederea dintre Meleșcanu și diplomații europeni vine într-un moment delicat. O parte a ambasadorilor acreditați la București au exprimat recent poziții critice față de organizarea primului tur al alegerilor prezidențiale în diaspora. Probabil, tema votului din străinătate a fost abordată la întâlnirea de marți.

Planul lui Meleșcanu pentru votul în Diaspora: șapte propuneri către BEC

Conform comunicatului MAE, "întrevederea a prilejuit un schimb de opinii pe teme de actualitate şi care vizează priorităţile României în materie de politică externă, cu accent pe afaceri europene.   În cadrul discuţiilor au fost abordate cu predilecţie ultimele evoluţii din vecinătatea Uniunii, Republica Moldova şi Ucraina, precum şi provocările de securitate cărora UE şi statele membre trebuie să le răspundă în perioada următoare".

Ministrul afacerilor externe a reiterat poziţia României în privinţa necesităţii menţinerii unui sprijin activ faţă de Republica Moldova din partea statelor membre. În acest sens, şeful diplomaţiei române a menţionat că accelerarea proceselor naţionale de ratificare a acordurilor AA şi DCFTA cu Ucraina, Republica Moldova şi Georgia, semnate în iunie a.c. ar transmite un mesaj clar de solidaritate pentru statele care demonstrează angajament faţă de parcursul european, mai spune comunicatul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel