Adriean Videanu și Sidonia Ionescu dețineau firma care transforma titlurile ANRP în acțiuni la Fondul Proprietatea

Nume noi apar în investigațiile procurorilor din Dosarul Retrocedărilor și în cazurile disjunse din acesta. Ultimii apăruți pe lista anchetatorilor sunt Adriean Videanu și Sidonia Ionescu, soția lui Bebe Ionescu.

Andreea Crețulescu a prezentat în ediția de miercuri a emisiunii "România la Raport" ce legătură au cu Dosarul Retrocedărilor cuscrii lui Traian Băsescu, dar și Adriean Videanu. Aceștia dețineau, alături de alte persoane, firma de brokeraj care convertea titlurile oferite de ANRP drept despăgubiri în acţiuni la Fondul Proprietatea.

"Dosarul Retrocedărilor s-a disjuns în 13 dosare, adică s-a furat pe rupte la retrocedări. (...) Mafia de la Autoritatea pentru Restituirea Proprietăților se învârte și în jurul lui, atenție, Traian Băsescu. O spun procurorii DNA, n-o spunem noi. Au descoperit că mafia de la ANRP nu s-a oprit la nivelul șefilor de instituții și a samsarilor imobiliari, ca domnul Stelu. Din despăgubile nejustificate de la stat au avut de câștigat și Adriean Videanu, dar și socrii Elenei Băsescu. Ei au deținut împreună o firmă de brokeraj care a scos pe piață cele mai multe acțiuni de la Fondul Proprietatea. Părți din fiecare despăgubire de milioane de euro, aproximativ 20% din bani, au mers în buzunarele lui Videanu și ale cuscrilor lui Băsescu. Restul banilor au ajuns la cei care făceau afaceri la ANRP. 

În 2011, această firmă a tranzacționat acțiuni de 13 milioane de euro, în condițiile în care, cu un an înainte, tranzacționase mai puțin de 1 milion de euro", a explicat Andreea Crețulescu.

"Odată cu listarea pe bursă a Fondului Proprietatea și tranzacționarea acțiunilor, din acel moment toate contractele au ajuns la firma pe care Adriean Videanu și Sidonia Ionescu, soția lui Bebe Ionescu, o dețineau alături de mai multe persoane", au mai arătat jurnaliștii de la România TV.

Vezi și: Dosarul ANRP: Dorin Cocoș, denunț exploziv. Cine e persoana care a primit 7,5 milioane de euro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel