Adriana Ștefănel (FJSC), răspuns pentru Cătălina: Mi-ar fi plăcut să vii la mine pentru un ultim sfat

Adriana Ștefănel, profesoară la FJSC, i-a răspuns Cătălin Vlad, absolventă FJSC. 

Cătălina Vlad a criticat facultatea, profesorii, colegii, iar mesajul său are aproximativ 10.000 de aprecieri. 

Iată răspunsul publicat de Adriana Ștefănel pe Facebook, aceasta numărându-se printre cei patru profesori pe care Cătălina Vlad îi apreciază: 

”Dragă Cătălina,

M-am abținut cu greu să îți scriu zilele aceste și să îți spun cât de dezamăgită sunt de tine și de mica ta încercare de a-ți câștiga cele 15 minute de faimă aruncând cu noroi în oamenii care, cu bunele și cu relele lor, ți-au fost alături în acești trei ani.

Ți-am înțeles, până la un punct, supărarea de a nu fi alături de colegii tăi care își luaseră cu bine examenele și se bucurau de absolvirea studiilor. Ți-am înțeles, până la un punct, confuzia în fața viitorului pe care nu ți-l pregătiseși din timp. Ți-am înțeles, până la un punct, frustrarea de a nu performa într-un domeniu ales de alții pentru tine și teama că la un moment dat va trebui să-i înfrunți ca un adult responsabil. Dar nu am înțeles nici până astăzi cum ai decis că responsabili de toate acestea suntem noi: profesorii pe care îi denigrezi și despre care spui lucruri uluitoare, colegii ale căror eforturi le pui sub semnul îndoielii.

Având în vedere istoria noastră tumultoasă, marcată de mai mulți de 1 decât ne-ar plăcea oricăreia dintre noi să ne aducem aminte, puteam fi ori una dintre cei 4 colegi pe care, crezi tu că îi onorezi cu buna ta părere, dar puteam fi și cauza multora dintre supărările tale. Așa că am preferat să tac și să las binemeritata liniște să se aștearnă peste gestul tău adolescentin.

Aș fi tăcut în continuare, dacă nu m-ai fi nominalizat în prima categorie și nu ai fi spus că, de-a lungul timpului ți-am dat multe sfaturi bune. Mi-ar fi plăcut să vii la mine înainte de a scrie postarea aceea. Ți-aș fi spus că și eu am urcat scările până la etajul 6 (deseori pe tocuri) dar asta nu m-a împiedicat să vă predau PACT și Politologie cu toată energia. Ți-aș fi spus că și eu sunt supărată câteodată că nu există aparatură de ultimă generație în toate sălile de seminar, dar că atât timp cât pot să vă arăt ce interesante sunt metodele de cercetare eu sunt mulțumită și cu un video-proiector mai vechi. Ți-aș fi spus că și eu aș vrea să fie mai multe cărți în bibliotecă, mai mulți bani pentru conferințe, mai multe relații cu profesia și mai multi studenți care să profite de oportunitățile de practică, dar că lucrurile se schimbă din interior, cu muncă, în liniște și cu calm, nu cu scandal și acuzații ușor demontabile.

Mi-ar fi plăcut să vii la mine pentru un ultim sfat. Am fi evitat încă o sursă de zgomot în nebunia generală a internetului românesc.

Zilele acestea, colegii și colegele tale susțin un examen pentru care s-au pregătit timp de trei ani și se gândesc cu încredere la viitor. Postarea ta aruncă o pată peste munca lor de până acum și le umbrește un succes binemeritat. Mă bazez pe înțelepciunea lor și sper să treacă ușor peste aste momente și să se concentreze pe ceea ce este cu adevărat important.

Zilele acestea, cam 1200 de elevi de clasa XII din toată țara se pregătesc să dea BAC-ul și se gândesc cu emoție la momentul admiterii la FJSC. Postarea ta le taie avântul și le subminează bucuria descoperii și cunoașterii. Mă bazez pe dorința și ambiția lor și sper ca fiecare dintre ei să găsească în FJSC suficiente motive să te contrazică în viitorul apropiat.

Zilele acestea, colegii și colegele mele corectează sute de lucrări, verifică sute de referate și proiecte, pregătesc cărți și articole de specialitate. Postarea ta le diminuează efortul constant de pe care-l fac pentru a se/vă perfecționa. Îi cunosc suficient de bine să știu că postarea ta i-a mâhnit puțin, dar că nu o vor ține minte până la toamnă.

Zilele acestea, absolvenți și absolvente ale FJSC din toate marile redacții din țară, din toate marile companii de PR și de publicitate zâmbesc și știu că FJSC nu e degeaba.

Evident că lucrurile nu sunt roz. E o stare generalizată; nu doar în FJSC, nu doar în învățământ și nu doar în România. Evident că e loc de mai bine. Dar nu asta e calea, draga mea! Sper ca tu să ți-o găsești în cele din urmă și atunci când o vei face, să nu fie oameni care s-o împroaște cu noroi.

Cu gânduri bune,

Adriana Ștefănel”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel