EXCLUSIV  Adriana Nica, managerul suspendat de la Spitalul Universitar: Cei care fac abuzuri profitând de starea de urgență vor răspunde

Managerul Spitalului Universitar București a fost suspendat de Ministerul Sănătății, pentru că un pacient  a fost diagnostica cu COVID-19, în secția de nefrologie. În niciun alt caz, la nivel național, nu s-a luat o astfel de măsură.

Credeți că e decizie politică, pentru înlocuirea conducerilor de spitale cu manageri puși de PNL, am întrebat-o pe dna conf. Adriana Nica, managerul SUB din 2017?

”Nu mă așteptam la o astfel de decizie, dar nu pot să cred că sunt răfuieli politice, sau încercări de promovare în funcții a propriilor oameni. Nu pot să imaginez că ar profita cineva de o criză cum este cea pandemică pentru astfel de manevre. Pe de altă parte, nici nu cunosc motivele suspendării din funcție. În Ordinul de Ministru trimis sâmbătă la 23.57, noaptea, prin fax, ..nu se văd motivele. Era normal să mi se aducă la cunoștință motivele. Ieri au venit două doamne de la Inspecția Sanitară, au făcut un raport și au scris exact cum s-au derulat lucrurile, toate măsurile luate de noi începând din acea noapte, de vineri, când am avut cazul. Am arătat toate măsurile care s-au luat, nu numai de acum, ci din decembrie 2019. De când s-a anunțat epidemia în China, anul trecut am achiziționat costume de protecție, am făcut stocuri de materiale și medicamente antiretrovirale. Am modificat circuitele, am creat circuite speciale, triajul pacienților cu boli respiratorii a fost făcut separat față de triajul celor care nu aveau afecțiuni respiratorii, cu triaj pentru cei care erau în programul de oncologie sau nefrologie, cu izolare, cu tot ce trebuie ca să evităm contaminarea”.

Concret, ce vi se reproșează? E important, să înțeleagă și alți manageri, să se corecteze și la alte spitale.

”Nu am fost anunțată asupra motivelor, dacă ele există. Pacientul cu COVID-19 nu se încadra în definiția de caz, care este în vigoare și astăzi, pentru testare. Vă atrag atenția că nici măcar nu s-au așteptat notele raport ale medicilor care erau de gardă la nefrologie, acum izolați la domiciliu. Mai mult, nota de cotrol este semnată de o persoană care nu a fost la SUB, este un act întocmit de Direcția de Integritate și Control a Miniserului, care, vă repet, nu a fost în control la SUB. Este o procedură forțată, asumată de un controlor care nici nu a fost în control”, a spus conf. Nica.

La Spitalul Universitar au fost mai multe controale, de la venirea guvernului Orban?

”Activitatea noastră a fost anchetată de toate autoritățile, în serie. Am avut două audituri, nici nu mai știu câte controale de la DSP; acum este în desfășurare un control al Corpului de Control de la guvern, au fost controale pe toate palierele posibile. Poate a deranjat că în acești doi ani și jumătate de mandat am realizat câte ceva: un heliport funcțional, renovarea și deschiderea blocului operator central, închis de 13 ani, s-a modernizat la standard european, ba chiar la standard SUA, stația centrală de sterilizare, s-au efectuat reparații post-consolidare în secția de cardiologie, a început renovarea laboratorului central, care este în curs de finalizre, am pornit lucrările pentru buncărul de radioterapie, care așteptau din 2014 semnarea actelor. Nu am alte comentarii. Cei care își asumă abuzuri, profitând de starea de urgență, vor răspunde pentru asta”, a concluzionat Adriana Nica.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel