Adrian Zglobiu, condamnat definitiv la 3 luni de închisoare

Adrian Zglobiu, bărbatul care l-a scuipat pe fostul președinte Traian Băsescu, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Constanța la 3 luni de închisoare. Aplicarea pedepsei a fost amânată pe un termen de supraveghere de doi ani, calculat de la data rămânerii definitive a deciziei, adică 9 aprilie.

Adrian Zglobiu, în vârstă de 39 de ani, l-a scuipat în faţă pe Traian Băsescu în momentul în care acesta a coborât de pe nava şcoală "Mircea". Evenimentul a avut loc la finalul vizitei pe care președintele de atunci a făcut-o la bordul vasului după ceremoniile de decorare a bricului, care au avut loc în 24 mai, în dana de pasageri a Portului Constanţa.

Bărbatul a fost reţinut de procurori, în noaptea de 24 spre 25 mai, pentru ultraj, loviri şi alte violenţe, dar ulterior anchetatorii au schimbat încadrarea juridică în cazul său, el fiind cercetat pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. În aceeaşi noapte, Adrian Zglobiu a fost eliberat din arestul Poliţiei, după expirarea ordonanţei de reţinere.

În 26 mai, reprezentanţii Parchetului Tribunalului Constanţa au anunţat că preşedintele Traian Băsescu a depus plângere penală împotriva bărbatului, pentru infracţiunea de ultraj, plângerea fiind transmisă prin e-mail.

În 23 iunie, Adrian Zglobiu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa, sub acuzaţia de tulburare a liniştii şi ordinii publice, dosarul fiind trimis la Judecătoria Constanţa.

Adrian Zglobiu a fost condamnat și în primă instanță la 3 luni de închisoare cu suspendare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel