EXCLUSIV  Adrian Vasilescu, întâmplare în Coreea de Nord: Am crezut că e propagandă. L-am întrebat pe ambasador dacă vorbeşte serios

Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, la Premiile de performanta Top Business.
Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, la Premiile de performanta Top Business.

Adrian Vasilescu, consultant de strategie în cadrul Băncii Naţionale a României, a povestit, în cadrul evenimentului "Upgrade România - Ediția II: Soluții pentru finanțarea marilor proiecte de investiții ale României”, organizat de DCMedia Group, o întâmplare petrecută în Coreea de Nord. 

"Am văzut într-o vizită în Coreea de Nord, eram cu o delegaţie şi ne însoţea un domn căruia i se spunea şeful secţiei. Şi ne-a spus că ceasul pe care-l are, fiind întrebat, e cadou de la Kim Ir-sen. A doua zi l-am întrebat dacă cămaşa e tot de la Kim Ir-sen şi a spus că da. Şi seara am vorbit la ambasadă şi l-am întrebat pe ambasador dacă vorbeşte serios. Şi ambasadorul ne-a spus că vorbeşte serios: ei n-au bani, n-au magazine, când se ajunge la zero se termină cu banii (n.r. – făcând trimitere la ipoteza scăderii inflaţiei până când se ajunge ca preţurile să fie zero) şi s-a terminat şi cu magazinele, iar atunci toţi primeau de la Kim Ir-sen.

Când se ardea, de pildă, becul, nu mai primeai altul. Şi atunci studenţii citeau în parc, pentru sesiune, în faţa hotelului nostru din Phenian. Era un parc mare, luminat bine şi erau mulţi tineri care citeau. Am crezut că e propagandă, că fac asta ca să arate că ei sunt studioşi. Nu. Li se arsese becul de acasă şi au fost nevoiţi să meargă în parc ca să citească, pentru că a doua zi aveau examen", a povestit Adrian Vasilescu.

Detalii în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel