Adrian Severin a reclamat PE la Ombudsmanul pentru nerespectarea regulilor de securitate

severin
severin

Europarlamentarul Adrian Severin a depus o reclamaţie la Ombudsmanul European cu privire la acţiunile Parlamentului European în legătură cu publicarea articolului "Bani pentru amendamente" de către ziarul britanic Sunday Times.

Severin a confirmat marţi, pentru Agerpres, depunerea reclamaţiei, în urma căreia Ombudsmanul European a deschis la 31 ianuarie cazul. În documentul depus de europarlamentarul român se precizează că Parlamentul European "nu şi-a respectat regulile de securitate, permiţând astfel ca doi jurnalişti de la Sunday Times să acţioneze sub acoperire în incinta Parlamentului, făcând înregistrări neautorizate cu dispozitive de înregistrare audio şi video, printre alte lucruri".

În reclamaţie se mai arată că PE nu a depus plângeri penale împotriva Sunday Times şi nici nu a informat procurorul public competent cu privire la pătrunderea ilegală în incinta sa. În plus, legislativul UE nu a reuşit să impună sancţiunile prevăzute în regulamentul privind comportamentul fotografilor şi al echipelor de televiziune în interiorul clădirilor sale de la Bruxelles şi Strasbourg (decizia biroului de la 7 septembrie 2005), se subliniază în documentul citat.

Adrian Severin acuză de asemenea Parlamentul că nu l-a apărat de acuzaţiile împotriva sa şi nu i-a oferit asistenţă juridică. Mai mult, precizează eurodeputatul român în reclamaţie, Parlamentul nu are un organism specializat sau o procedură pentru a-i apăra pe eurodeputaţi împotriva acuzaţiilor defăimătoare.

În reclamaţie se susţine că, atunci când a sigilat biroului reclamantului, "Parlamentul a acţionat fără o bază legală corespunzătoare, cum ar fi un mandat judiciar, şi nu a respectat imunitatea şi drepturile la apărare ale reclamantului".

PE trebuie să răspundă sesizării lui Adrian Severin până la 30 aprilie

Parlamentul European trebuie să trimită până la finalul lunii aprilie opinia sa în cazul deschis de Ombudsmanul European cu privire la reclamaţia depusă de eurodeputatul Adrian Severin privind scandalul 'Bani în schimbul amendamentelor', în urma articolului din 20 martie 2011 din publicaţia britanică The Sunday Times.

Citește și:

Comisia juridică din PE a votat în unanimitate ridicarea imunităţii lui Severin. Reafirm completa nevinovăţie, declară europarlamentarul după procedura de vot

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel