Adrian Sârbu vrea Academia Caţavencu

Lovitură de teatru pe piața media. Adrian Sârbu, bossul de la Pro Tv vrea Academia Cațavencu. Pentru cea de-a doua licitație pentru adjudecarea Academia Cațavencu, pe lîngă Claudiu Padurean, care va participa din partea lui Dan Adamescu, patronul României libere , s-a înscris și Mediafax Grup, prin directorul general, Orlando Nicoară, care nu este altul decât omul lui Sârbu.

[caption id="attachment_72674" align="alignleft" width="200" caption="Adrian Sârbu"][/caption] Mediafax grup face parte din grupul media care aparține lui Adrian Sârbu, iar  Orlando Nicoară este numit în funcția de director general de două luni, după ce, Cosmina Noaghea a fost cooptată în boardul  CME  la Praga.

Informația referitoare la participarea lui Sărbu este plauzibilă, deoarece, conform Reuters, Adrian Sârbu a mai vândut săptămâna aceasta 50. 000 de acțiuni deținute la CME, pe care a încasat 1,05 milioane de euro pentru o afacere din România. Iată că această afacere nu este alta, după opinia noastră,  decât  obținerea brandului Academia Cațavencu.

Surse din anturajul lui Sărbu confirmă o înțelegere între acesta și Doru Bușcu, directorul editorial, încă de acum câteva luni.  De asemenea, conform acelorași surse, salariații acceptă mai ușor o colaborare cu Adrian Sârbu decât cu Dan Adamescu. Totuși,  rămâne de văzut dacă Adrian Sărbu va fi tot atât de larg la pungă, ca acum cinci ani când a cumpărat Găndul, cotidian pe care oamenii puși să-l relanseze, au ajuns în final să-l aducă în pragul falimentului.

De altfel, după ultimele informații, afecerile lui Adrian Sârbu în media merg din ce în ce mai prost. Pro Sport scade de la lună la lună,  conform BRAT, Mediafaxul se aude că nu stă nici acesta prea bine, iar despre celelalte publicații, informațiile nu prea răzbat în afara trustului.

Revenind la licitația Cațavencu, Doru Bușcu, cel care a câștigat prima licitație, pentru 1,6 milioane de euro, dar nu a reușit să strângă banii, nu s-a înscris pentru a doua rundă, care va avea loc săptămâna viitoare.

De asemenea, lichidatorul judiciar, Ion Popescu, a declarat că pentru runda a doua a licitației  de marți s-au înscris doi participanți, fără a preciza cine sunt aceștia.

Academia Caţavencu a fost adjudecată la 26 mai de Doru Buşcu, directorul editorial al săptămânalului de satiră, pentru suma de 1,617 milioane de euro, cu tot cu TVA. Licitația s-a oprit după nu mai puțin de 154 de pași a 7.500 de euro. Asta peste suma de pornire.

Citeşte şi: Din lipsă de lichidităţi, Adrian Sârbu a mai vândut un pachet de acţiuni

Licitaţia pentru marca Academia Caţavencu se reia pe 14 iunie. Doru Buşcu nu are cele 1,6 milioane de euro

Pe lângă Sabina Fati, Adamescu mai trimite un soldat să liciteze pentru cumpărarea brandului Academia Caţavencu

Se confirmă: Gândul dispare de pe print, dar va rămâne online

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel