ADRIAN SANDA și alte șase persoane, REȚINUTE de procurori

Adrian Sanda, demis ieri de către premierul Dacian Cioloș din funcția de secretar de stat pentru problemele revoluționarilor, a fost reținut de procurorii Parchetului General. 

El este acuzat în dosarul privind obţinerea în mod fraudulos a peste 3.000 de titluri de luptător cu rol determinant în Revoluţia din 1989. Adrian Sanda a fost ridicat miercuri de procurori şi dus la audieri. Parchetul a decis să îl reţină pentru 24 de ore, împreună cu alte şase persoane.

Instituţiile publice cu atribuţii în acordarea titlurilor sunt Comisia Parlamentară a Revoluţionarilor din Decembrie 1989 (CPRD) şi Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989 (SSRD).

Procurorii susțin că mai multe persoane interesate să obţină calitatea de ”Luptător cu Rol Determinant” au promis, au oferit sau au dat bani ori alte foloase pentru ei sau pentru alţii, direct ori indirect, unor persoane din SSPR şi CPRD, care aveau influenţă sau au lăsat să se creadă că au influenţă asupra unor funcţionari din cadrul acestor instituţii, ”pentru a-i determina pe aceştia să îndeplinească, să urgenteze ori să întârzie îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu sau să îndeplinească aceste acte contrar acestor îndatoriri”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel