Adrian Rădulescu, ofițer DGA, afirmații bombă la Antena 3. Oana Zamfir: Își riscă pielea

Adrian Rădulescu - Oana Zamfir
Adrian Rădulescu - Oana Zamfir

Adrian Rădulescu, ofițer DGA, fost adjunct IPJ Prahova, este prezent, luni seară, la Antena 3, în emisiunea ”Sinteza Zilei”. 

Oana Zamfir a afirmat, în momentul în care l-a prezentat pe Adrian Rădulescu: ”Vă spun cinstit, își riscă pielea pentru a arăta că cei de la Ploiești nu sunt pe persoană fizică, nu au acționat de capul lor, ci au fost sprijiniți de sistem”. 

Jurnalista Oana Zamfir a spus despre Adrian Rădulescu că la IPJ Prahova, în 2015, era adjunct, și coordona investigațiile care țineau de firmele protejate de Negulescu. Pe masa IPJ Prahova și pe masa DGA ar fi fost, potrivit Oanei Zamfir, informații despre ”liste cu firme sprijinite și omorâte”.  

Acuzațiile la adresa lui Rădulescu

”Într-o zi, dl Rădulescu, dl Ispas, șeful de la DGA, și un ofițer de la BCCO au fost luați de acasă. Dl Rădulescu a fost luat din birou cu pază armată. În altă zi, trei ofițeri ai SRI s-au trezit cu percheziții la domiciliu. Ce căutau procurorii dlui Onea? Documente despre magistratul Negulescu. De ce? I-au băgat la zdup pe toți ca aceste informații să nu iasă. Informațiile erau deja, Negulescu a venit la DNA în august 2015. Informațiile erau din ianuarie la cel care astăzi este șeful DGA la nivel național. Ce a făcut actualul șef al DGA la momentul respectiv? Le-a dat DNA-ului”, a precizat Oana Zamfir, precizând că nu sunt informații pe surse, ci dintr-un dosar aflat pe masa judecătorilor de la ÎCCJ. 

Adrian Rădulescu a fost săltat pentru cercetare abuzivă a unor persoane care nu s-au plâns în acest sens, în care competența nu ar fi fost a DNA: ”Sunt acuzat de cercetare abuzivă în condițiile în care împotriva mea nu e depusă nicio plângere, nicio sesizare. Persoanele pe care le-aș fi cercetat abuziv, una dintre ele nici măcar nu a fost audiată. Infracțiunea în sine nu este descrisă pentru că nu există”. 

Cazul său este la Onea și la Răileanu. 

[citeste si]

Agentul DGA a mai spus: ”Cei pe care i-ar fi cercetat abuziv au formulat două plângeri penale împotriva unor polițiști, doi dintre aceștia fiind comisarul-șef Parepa Gheorghe, în prezent pensionar, și comisarul-șef Iordache Mihai, care apare și pe înregistrarea pe care ați difuzat-o aseara, este omul de încredere a lui Negulescu, omul cu care Negulescu a făcut toate dosarele penale, el știe tot ce-a făcut Negulescu. Plângerea era împotriva lui Iordache, iar eu am fost reținut și trimis în judecată pe motiv că aș fi vorbit cu cei care au făcut plângere penală și i-aș fi sfătuit să facă plângeri penale pentru că știau de săvârșirea unor infracțiuni. Eu am fost reținut și trimis în judecată pentru alt motiv real, mult mai complex, acela că, pe lângă activitatea din cadrul DGA, în calitate de adjunct al șefului IPJ Prahova coordonam investigațiile vizând o grupare infracțională din care făcea parte și procurorul Negulescu.”

Informații despre Negulescu la DNA, cei care au furnizat informațiile, anchetați

”Tot ce vă spun se știa de ani de zile, sunt sesizări, informări către șefii poliției, DGA, procurorul general al României, conducerea DNA”, a precizat Adrian Rădulescu, la Antena 3. 

Acesta a mai spus ”cu privire la aceste ilegalități legate de procurorul Negulescu, în loc ca procurorii DNA să verifice informațiile primite, aceștia au întocmit un dosar penale pentru abuz în serviciu celor care au furnizat informațiile respective, nu le-au verificat și au întocmit un dosar penal celor care au făcut informările respective”. 

Adrian Rădulescu a mai afirmat că a fost amenințat și în ceea ce privește siguranța copilului său: ”dacă vrei să-ți mai vezi copilul...”. 

Am fost supus unor suferințe psihice, am fost amenințat pentru a declara anumite lucruri care nu erau adevărate (...). Am probe, am martori. Domnul Onea cu domnul Negulescu m-au sunat pentru a interveni în favoarea unei persoane, când eram adjunct la IPJ. După un timp m-au reținut. Sper ca cineva să facă dreptate, să ancheteze. Tot ce spun acum se știe la Parchet și la DNA” a mai spus acesta. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel