EXCLUSIV  Rădulescu despre străinii proprietari de terenuri: Lucrează 3 milioane de hectare

Bogdan Cotigă / 06 sep 2018 / 15:26 Salveaza PDF Comentarii
Agricultură
Agricultură

Adrian Rădulescu, consilierul lui Traian Băsescu, a povestit, la Interviurile DCNews care este raportul dintre proprietarii și lucrătorii români și străini de teren agricol.

Rădulescu a declarat că cifrele nu sunt atât de mari precum se vorbește dar că aproximativ jumătate din suprafața agricolă cultivată ndustrial este lucrată sau deținută de străini  "Eu am auzit niște niște cifre aberante că jumătate din suprafața agricolă a româniei ar fi vândută străinilor. Când eram președintele comisiei de agricultură, ajunseseră persoane din afara României să lucreze 1,3 milioane de hectare și aveau în proprietate vreo 800.000 de hectare. Cred că acum am ajuns la 1,2 milioane de hectare cumpărate și aproximativ 2 milioane lucrate de firme străine", a spus Rădulescu. 

În agricultură, un lucrător la 400 de hectare 

Consilierul lui Băsescu a declarat că achizițiile de terenuri au stagnat momentan din cauza lipsei cadastrului pe anumite suprafețe și din cauza inființării asociațiilor de arendași. "S-au oprit pentru că s-au înființat aceste asociații de arendași. Adică 24.000 de agricultori lucrează și administrează aproape 6 milioane de hectare. Ei au un salariat la 400 de hectare. Ca să cumperi un teren, dreptul de preemțiune îl are arendașul. Nu avem cadastre peste tot și nu s-au putut vinde terenuri. Acum este foarte greu să găsești terenuri pentru cumpărare. Trebuie să cumperi o exploatație cu totul", a adăugat Rădulescu.

Urmăriți aici discuția cu Adrian Rădulescu:


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25