Adrian Păunescu, intervenție la Ceaușescu: ”Azi ar avea sute de dosare penale”

Andrei Păunescu, fiul regretatului poet Adrian Păunescu, a povestit cum tatăl său a avut o intervenție directă la dictatorul Nicolae Ceaușescu în favoarea unui țăran român aflat în închisoare.

Prezent în platoul Antena 3, unde se discuta actuala situație din justiția română, Andrei Păunescu a mărturisit: „O spun clar: dacă tata ar mai fi astăzi cel care a făcut atâtea și a lucrat pentru țara asta, în anii '70, '80, '90, azi ar avea zeci, sute de dosare penale pentru trafic de influență, abuz de putere.”

În acest sens, fiul regretatului poet a povestit că Adrian Păunescu „când vedea o nedreptate punea mâna pe telefon și vorbea direct cu miniștri sau directori pentru rezolvarea situației respective. Și a rezolvat, a rezolvat cariere, a scos oameni din închisori”.

Intervenție la Ceaușescu în favoarea țăranului Ciucă

Poetul a intervenit chiar la dictatorul Nicolae Ceaușescu, pe care l-a convins să semneze un decret pentru scoatere din închisoare a unui țărat care fusese declarat agresorul a șapte miliției, motivul fiind acela că își apăra pământul.

„S-a dus (nr. Adrian Păunescu) până la Ceaușescu și l-a obligat pe Ceaușescu, moral vorbind, să semneze decretul pentru de scoatere din închisoare pentru țăranul Ciucă din Măldăeni care fusese declarat agresor a șapte milițieni și primari fiindcă își apăra grădina când i-a fost dărâmată în anii '80”, a povestit Andrei Păunescu.

Fiul poetului a continuat și a subliniat că „nu trebuie să ne jucăm cu legea”, dar pe fondul unui „lucru corect practic se blochează societatea”. 

Marele poet Adrian Păunescu, intelectual de stânga, s-a implicat și în viața politică, nu doar în cea culturală. După 1989 a fost membru al Partidului Socialist al Muncii (PSM), prim-vicepreședinte (ian. 1995-iun. 1998) și președinte executiv (iun.-sept. 1998) al PSM. În februarie 1996 a fost desemnat candidat al PSM la alegerile prezidențiale din 1996, pe care le-a pierdut. La 21 septembrie 1998 demisionează din toate funcțiile deținute în PSM iar mai apoi a activat în PSD. Adrian Păunescu a decedat la data de 5 noiembrie 2010.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel