Adrian Năstase: Situația din Grecia devine tot mai complicată

Fostul premier Adrian Năstase susține că există anumite controverse pentru care situația din Grecia "devine tot mai complicată". 

Adrian Năstase recunoaște, într-o postare pe blogul personal, că este nerăbdător să vadă ce decizii se vor lua în cazul Greciei, mai ales că interesele Uniunii Europene sunt diferite de cele ale americanilor, dar și că a fost impresionat de cum a fost redactat pachetul de măsuri propus elenilor de FMI, CE şi BM.

Românii fug din Grecia. Date de ultimă oră

"Situatia din Grecia devine tot mai complicată. Si din cauză că, in această criză, interesele americane si cele europene nu coincid. Grecia este membră a NATO si, in acelasi timp, membră UE. De aceeea, americanii doresc să tină Grecia inăuntru, in timp ce europenii se mai gândesc. In discutie sunt, evident, bani europeni si nu americani. Datoria Greciei – indiferent cum a fost făcută – trebuie suportată de cineva. Vom vedea, la sfârsitul săptămânii, ce hotărâre se va lua la Consiliul European. Grecia a fost ajutată economic, după război, de către americani, prin Planul Marshall, atunci când britanicii nu au mai putut să o facă. Rămâne de văzut dacă, pentru (aceleasi) ratiuni strategice, si europenii vor face acum acelasi lucru. Dincolo de aceste controverse, pe mine m-a impresionat modul imperativ in care a fost redactat planul ultimativ transmis Greciei inainte de referendum. Inteleg iritarea grecilor, dincolo de nevoia de a pune in ordine contabilitatea guvernului si de a asigura conditiilor pentru plata datoriilor acumulate", a scris, joi, pe blogul personal, Adrian Năstase.

Grecia are nevoie de un al treilea plan de salvare pentru a evita falimentul și o posibilă ieșire din zona euro, iar astăzi este termenul limită stabilit de liderii europeni pentru ca Executivul de la Atena să vină cu propuneri de reforme credibile în fața creditorilor. 

Summitul "ultimei șanse" a fost anunțat pentru duminică, la Bruxelles.

Cătălin Predoiu: Victor Ponta, un experiment politic eșuat care se apropie de final

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel