Adrian Năstase, sentință în dosarul "Zambaccian". Ce riscă

Adrian Năstase va fi prezent, joi, pentru ultima oară în fața instanței supreme. Sunt pledoariile finale în dosarul Zambaccian. Fostul premier și soția sa sunt acuzați de fapte de corupție. Decizia de astăzi va fi definitivă, însă există posibilitatea să fie amânată. În primă instanţă, Adrian Năstase a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Dacă nu obține o achitare, riscă să se întorcă în penitenciar. 

adrian nastase

Fostul premier spunea: "De ani de zile, din păcate, sunt sub această presiune. Pierd ore întregi, zile de viaţă, nervi, neuroni care nu se refac pentru o operaţiune de război de gherilă cu DNA-ul şi operaţiunile astea judiciare".

În cazul în care judecătorii Curții Supreme vor lua astăzi o decizie există patru variante. Prima este achitarea, adică recursul soților Năstase, care pledează nevinovați, să fie admis. A doua variantă este refacerea dosarului, adică reluarea procesului de la zero. A treia posibilitate este menținerea deciziei de închisoare cu suspendare, care, pentru fostul premier, înseamnă întoarcerea în penitenciar. Ultima variantă ar fi dictarea altor pedepse.

Soții Năstase sunt acuzați că au primit obiecte de artă, dar şi materiale de construcţii de la Irina Jianu, fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii, pentru a o menţine în funcţie. Dosarul a ajuns pe masa judecătorilor în 2006. Doi ani mai târziu a fost trimis la DNA, pentru refacerea anchetei. Abia în 2010 a revenit pe masa judecătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel