Adrian Năstase îi ia apărarea lui Victor Ponta în fața Ungariei. "Obraznici, incapabili să…"

Adrian Năstase critică dur "diplomația" ungară și-i face obraznici pe unguri. Reacția fostului premier vine în condiția în care diplomația din Ungaria leagă trimiterea în judecată a lui Victor Ponta de gardul de sârmă ghimpată ridicat la granița cu România. 

"În ultimile săptămâni, reprezentantii politici sau diplomatici unguri, disperați probabil de problemele create de refugiații ajunsi pe teritoriul lor, în loc sa se consulte cu vecinii, au decis unilateral ridicarea unor ziduri sau garduri de sârmă ghimpată la frontiere. Evident că nu aceasta este calea. Aceste măsuri vin în urma altor decizii contestate la nivel european– modificările la Constituție, reglementările privind presa etc. Închiderea Ungariei în spatele unor garduri înseamnă de fapt o auto-izolare, o formă de autism, după cum afirma ministrul Aurescu. Astfel de critici au venit și din partea altor țări europene. Gardurile de sârmă ghimpată aduc aminte de transeele primului război mondial. Unii vor spune că decizia Ungariei este o formă de afirmare a autonomiei sale individuale, culturale și etnice. Fie..." a scris Adrian Năstase pe blogul său

Ungurii, obraznici

Fostul premier subliniază că "nu este de înțeles însă modul obraznic în care reprezentanții unguri, incapabili să ofere contra-argumente, răspund la pozițiile decente ale reprezentanților români: 'Ne-am aștepta la mai multă modestie din partea unui ministru de externe al cărui premier este trimis în judecată', a declarat Peter Szijjarto. țUngaria este un stat cu o vechime mai mare de 1.000 de ani'. Ce legătură are trimiterea in judecată a premierului român cu gardul prefecturii? Ce legătură are gardul cu momentul în care ungurii au venit din Asia în Europa (in calitate de 'refugiati')? Problema refugiatilor, indiferent cine a generat-o, este acum o problemă europeană și ea trebuie, până la urmă, rezolvată în comun". 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel