Adrian Năstase: Guvernul nu are altă soluţie legală decât de să renunţe la recalcularea pensiilor militare

nastase
nastase

Preşedintele Consiliului Naţional al „Guvernul nu are altă soluţie legală decât de a renunţa la recalcularea pensiilor militare. Astăzi, România a mai dat un exemplu trist prin această umilire a militarilor români. Suntem în NATO datorită acestor oameni, nu din cauza lor, pentru că, pe unii dintre ei, i-am pensionat anticipat şi am pus capăt unor cariere la o vârstă când în alte meserii de-abia te lansezi către vârf. Nu vorbim de oameni privilegiaţi, ci de oameni sacrificaţi, exact pentru interesul naţional“, a afirmat Adrian Năstase, pe blogul personal.

În opinia liderului PSD, anularea procesului „nedrept“ de recalculare a pensiilor militare „nu poate fi proces de negociere“.

„Legea nu se tranzacţionează. Boc şi ai lui încalcă, încă o data, Constituţia. Au dovedit-o deciziile succesive ale CCR din ultimii ani. (...) Guvernul nu a luat decizia de a respecta legea, de a respecta o hotărâre definitivă a Justiţiei. Dimpotrivă, Executivul transmite pe surse de presă o enormitate: va aplica hotărârea ÎCCJ doar în cazul acelor pensionari militari care au acţionat Executivul în judecată“, a mai spus Adrian Năstase.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD a mai spus că, dacă Guvernul ar decide să aplice legea doar la unii, „din acel moment România nu va mai avea Justiţie“.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel