Adrian Năstase: Fuziunea PNL-PDL s-ar putea numi...

Adrian Năstase
Adrian Năstase

Fostul premier Adrian Năstase scrie, pe blogul său, că PDL face acum ceea ce l-au acuzat pe el, timp de zece ani, că a făcut. În aceste condiții, Adrian Năstase propune un nume pentru rezultatul fuziunii PNL-PDL. 

Fostul premier Adrian Năstase scrie, pe blogul său, că Vasile Blaga, Traian Băsescu și Elena Udrea l-au acuzat, de zece ani, că ar fi declarat public necesitatea destructurării PD, ceea ce scrie că nu este adevărat, după cum a dovedit. 

Însă, Adrian Năstase subliniază: "Am dorit, în schimb, o fuziune cu PD, pe vremea când și PD era membru al Internaționalei Socialiste. Atunci, Băsescu nu a acceptat. Sunt de acord, fuziunile pot fi necesare pentru a construi forțe politice mai puternice. Astfel, în 2001, am realizat, împreună cu Alexandru Athanasiu, Partidul Social Democrat, prin fuziunea dintre PDSR și PSDR, soluția adoptată rămânând valabilă". 

Cât despre fuziunea PDL-PNL, fostul premier scrie că "noul președinte al PNL, Klaus Iohannis, a anunțat că "produsul", fuziunii va purta numele PNL. În felul acesta, PDL s-ar auto-destructura, realizând singur, după un deceniu, ceea ce mi-au pus mie în intenție". 

Duane Butcher, prima reacție după izbucnirea scandalului Băsescu-Bercea

"Este clar că dacă noua formațiune va purta numele unuia dintre parteneri – PNL, se va considera că a avut loc o fuziune prin absorbție. Este ceea ce s-a întâmplat, de exemplu, când PSD a fuzionat cu PSM sau cu PS. Probabil, Cătălin Predoiu (nu președintele PDL!) – care a negat o astfel de înțelegere – este conștient de o astfel de percepție publică. Apare însă întrebarea – dacă nu a existat o astfel de înțelegere, votul de la Congresul PNL pentru fuziune, în condițiile anunțării de către Iohannis a păstrării numelui după fuziune, înseamnă că votul s-a dat prin inducerea în eroare a delegaților la Congres?". 

În condițiile în care cei care negociază un nume pentru rezultatul fuziunii PNL-PDL, Adrian Năstase propune "PNL-AB (PNL-Aripa Băsescu)". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel