Adrian Năstase, critici aspre la adresa PNL: O inițiativă periculoasă

Fostul premier Adrian Năstase, atent la ce se întâmplă pe scena politică din România, critică inițiativa PNL de a-și chema simpatizanții la miting în Parcul Izvor, în timp ce în Parlament se dezbătea și se vota moțiunea de cenzură împotriva premierului Victor Ponta, apreciind că este una "periculoasă". De asemenea, fostul prim-ministru se declară nemulțumit și de o afirmație făcută de prim-vicepreședintele PNL, Cătălin Predoiu, în discursul susținut în mijlocul protestatarilor.

"La inceputul anilor '90, dezbaterea publică avea loc, adesea, in stradă. Incetul cu incetul, dezbaterea s-a mutat in parlament. La fel, ca in orice tară civilizată. In urma unor campanii electorale si a unor alegeri, parlamentarii, conform Constitutiei, sunt in serviciul poporului si orice mandat imperativ este nul.

In aceste conditii, nu am inteles initiativa de ieri a PNL, de a chema simpatizantii săi, in stradă, pentru „a sustine" motiunea de cenzură din parlament. O initiativă periculoasă. Ducem inapoi, in stradă, dezbaterea publică? In plus, ce ar fi trebuit să facă cele 15 000 de persoane convocate in Parcul Izvor? Să oblige parlamentarii de la putere să voteze motiunea? E adevărat, multi nu au răspuns „convocării" dar o astfele de initiativă este periculoasă, ea poate genera precedente si in plus, prin participare, a creat un sentiment de derizoriu.

Adrian Năstase, sugestie pentru Cătălin Predoiu 

Oricum, nu am inteles sensul afirmatiei lui Cătălin Predoiu, din proclamatia sa din Parcul Izvor, „stim ce să facem cu această tară". Exprimarea sa poate sugera că liderii PNL sunt un grup de manageri internationali care doresc un contract de „country manager" pentru „această tară". Ii sugerez lui Cătălin Predoiu să folosească formula „tara noastră" sau, eventual, „România"", este postarea lui Adrian Năstase, intitulată "Dezbatere in stradă sau in Parlament?", pe blogul personal.

PNL a organizat marți dimineață un miting în Parcul Izvor, în paralel cu ședința plenului Parlamentului în care a fost dezbătută și supusă la vot moțiunea de cenzură "Alege între România și Ponta, un premier compromis!".

Moțiunea de cenzură inițiată de PNL a picat la vot, în plenul Parlamentului, după ce doar 207 aleși au votat pentru, necesarul fiind de 275.

Cătălin Predoiu, la mitingul PNL: Victor Ponta, o nulitate

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel