Adrian Năstase ar putea fi exclus din avocatură

Adrian Năstase este pe punctul de a fi exclus și din avocatură. Uniunea Naţională a Barourilor din România a cerut Baroului Bucureşti să analizeze situaţia lui  Năstase.  Potrivit legii, un avocat condamnat definitiv trebuie să fie exclus din avocatură. Baroul Bucureşti a emis, iniţial, o decizie prin care spune că sentinţa de condamnare la doi ani de închisoare a lui Năstase nu este atât de gravă şi că acesta încă poate deţine calitatea de avocat. UNBR a considerat că acestă decizie trebuie reevaluată, astfel că Năstase ar putea fi exclus din avocatură, scrie gandul.info.

 Potrivit statutului profesiei de avocat, condamnaţii penali nu mai pot profesa ca avocaţi, "în cazul în care avocatul a fost condamnat definitiv pentru o faptă prevăzută de legea penală şi care îl face nedemn de a fi avocat, potrivit legii", prevede statutul avocaţilor la articolul 58.

 Adrian Năstase este, în acest moment, membru al Baroului Bucureşti, dar este autosuspendat, mai precizează sursa menționată. Excluderea din barou a unui avocat are în vedere un singur criteriu, dacă se constată că prezenţa lui în barou ar aduce un prejudiciu de imagine profesiei. În urmă cu câteva luni, Consiliul Baroului Bucureşti a decis că, atât faptul că Năstase a stat la puşcărie, cât şi condamnarea istorică în dosarul de corupţie, nu sunt elemente care să aducă prejudiciu profesiei de avocat. S-a supus la vot. Iar majoritatea a decis ca Adrian Năastase să fie menţinut în Baroul Bucureşti. Decizia nu este definitivă", a declarat Ilie Iordăchescu, decanul Baroului Bucureşti.

 În urma condamnării la închisoare cu executare, lui Adrian Năstase i s-a reziliat și contractul cu Universitatea București, unde funcționa ca profesor în cadrul Facultății de Drept.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel