Adrian Mititelu, evaziune fiscală de peste cinci milioane de euro

Adrian Mititelu, patronul FC "U" Craiova, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, alături de mai mulţi complici, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Potrivit referatului procurorilor,  prejudiciul total adus bugetului statului se ridică la  circa  cinci milioane de eur

Împreună cu Mititelu vor fi judecaţi Ștefan Ionescu, Gheorghe Joavină, Gigi Cristian Oprea şi Iancu Crăciunoiu.

Aceştia sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală, folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţii şi de spălare de bani, precizează Mediafax.

În acelaşi dosar vor fi judecaţi, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani, Gigel Preoteasa, Nuţi Claudia Negru (fostă Preoteasa), Daniel Roşianu şi Fănel Trandafir.

Potrivit anchetatorilor, din probele de la dosar rezultă că Mititelu a iniţiat şi constituit, în 2003, un grup infracţional organizat care a activat până în 2006 şi la care au aderat toţi ceilalţi complici, scopul asumat fiind comiterea în formă continuată de infracţiuni prin intermediul societăţilor comerciale din grupurile de firme Maxitec, respectiv Regional Media din judeţul Dolj.

Citește și: Adrian Mititelu mai pierde o bătălie. CL Craiova a retras plângerea împotriva FRF

Astfel, notează DIICOT, în perioada 2003 - 2006, inculpaţii "au evidenţiat în contabilitatea societăţilor comerciale pe care le administrau sau la care erau acţionari/asociaţi atât cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, cât şi operaţiuni fictive".

Totodată, arată procurorii, aceştia au omis evidenţierea în aceste documente a unor operaţiuni comerciale efectuate şi a unor venituri realizate iar prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este în cuantum total de 23.414.211,39 de lei (echivalentul a 5,32 milioane de euro).

De asemenea, susţine DIICOT, în perioada 2004 - 2005, Mititelu, Ionescu, Joavină, Oprea şi Crăciunoiu au folosit cu rea-credinţă bunurile SC Maxitec şi Reconstrucţia Fotbalului Craiovean, într-un scop contrar intereselor acestora, diminuându-le astfel capitalul social.

În perioada 2004 - 2006, inculpaţii, prin crearea unor circuite financiare complexe, au disimulat adevărata natură a provenienţei sumei de 555.384 de lei, corespunzătoare relaţiilor comerciale dintre societatea Ediţie Specială de Oltenia şi Regional Media şi a sumei de 3.319.230,76 de euro, corespunzătoare vânzării suprafeţei de 23,50 ha teren de pe raza judeţului Dolj.

Anchetatorii au instituit măsuri asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile ale celor cercetaţi în acest caz, precum şi asupra conturilor bancare şi a părţilor sociale pe care aceştia le deţin la societăţile comerciale implicate în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel