Adrian Mititelu a fost trimis în judecată

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Adrian Mititelu, la data faptelor administrator şi director general unic al SC Fotbal Club U Craiova SA, pentru înşelăciune şi evaziune fiscală, în forma substituirii, degradării sau înstrăinării de către debitor a bunurilor sechestrate.

În dosar a fost deferit justiţiei pentru fapte similare şi Gigel Preoteasa, la data faptelor secretar al aceluiaşi club. DNA precizează că în 31 ianuarie 2011, urmare a unor debite foarte mari pe care SC Fotbal Club U Craiova SA le avea către bugetul consolidat al statului, în cadrul procesului de executare silită, declanşat împotriva societăţii în vederea recuperării creanţelor fiscale în sumă de peste 9,9 milioane lei, Ministerul Finanţelor Publice - Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a întocmit un proces verbal de sechestru pentru bunuri mobile, prin care au fost indisponibilizate drepturile federative de joc ale celor 39 de jucători de fotbal, care activau în baza unor contracte de muncă/ convenţii civile în echipa Universitatea Craiova.

'Cât timp dura executarea silită pentru bunurile sechestrate (drepturile federative de joc ale jucătorilor de fotbal), debitorul, SC Fotbal Club U Craiova SĂ, nu putea dispune de acestea decât cu aprobarea dată de ANAF, după achitarea integrală a sumelor înscrise în titlul executoriu, cu condiţia constituirii unei garanţii la nivelul sumei poprite sau cu condiţia virării contravalorii indemnizaţiei de transfer a jucătorului în contul indicat de organul fiscal. Deşi cunoştea aspectele arătate mai sus, SC Fotbal Club U Craiova SA, prin administratorul său şi directorul general unic, Adrian Mititelu, şi prin secretarul general Gigel Preoteasa, fără să aducă la cunoştinţă intenţia de transfer şi fără să solicite o aprobare de natura celei menţionate anterior, a încheiat la 23 martie 2011 acordul de transfer al unui jucător', susţin procurorii.

[citeste si]

Potrivit DNA, în baza acestui acord, Mititelu a încasat la 24 martie 2011, într-un cont bancar deschis în aceeaşi zi la indicaţia sa, contravaloarea sumei de 1,1 milioane euro, din care, la aceeaşi dată, s-au efectuat ulterior mai multe plăţi. 'La momentul încheierii acordului de transfer, inculpaţii Mititelu şi Preoteasa cunoşteau că drepturile federative ale jucătorului erau sechestrate.

De precizat este faptul că jucătorul nu a putut fi legitimat în evidenţele clubului cesionar, iar transferul nu a putut fi înregistrat în Liga Profesionistă de Fotbal, întrucât reprezentanţii legali ai acestui organism au comunicat cumpărătorului că jucătorul nu putea face obiectul transferului, deoarece ANAF instituise sechestru asupra drepturilor federative de joc ale acestuia. Această împrejurare nu a fost cunoscută la 23 martie 2011 de către semnatarii acordului de transfer din partea clubului cesionar, care, dacă ar fi cunoscut-o, nu ar fi încheiat acordul de transfer şi nu ar fi achitat integral suma prevăzută în acest act', se menţionează în comunicat.

Anchetatorii au constatat că din suma de bani încasată au fost achitate drepturi salariale ale angajaţilor clubului, iar o sumă importantă a fost transferată în contul unei societăţi comerciale controlată prin interpuşi de acelaşi inculpat. DNA mai precizează că suma rămasă a fost executată de bancă, banii fiind transferaţi în contul pus la dispoziţie de organul fiscal. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova s-a constituit parte civilă cu suma de peste 4 milioane lei, iar clubul cesionar cu peste 5,6 milioane lei. În cauză, procurorii anticorupţie au instituit măsura asigurătorie a sechestrului mai multor imobile ce aparţin inculpaţilor Mititelu şi Preoteasa. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Dolj, cu propunere de a se menţine asigurătorii dispuse în cauză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2022 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt2
YesMy