Adrian Merka (UDSCR) cere ajutorul Vioricăi Dăncilă pentru finanțarea SMURD

Bianca Ştefan / 09 aug 2018 / 14:54 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă
Descriere foto: Viorica Dăncilă

Adrian Merka, președintele UDSCR, solicită ajutorul premierului României, Viorica Dăncilă, pentru finanțarea serviciului SMURD din orașul Nădlac, județul Arad.

Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România, prin preşedintele organizaţiei, Adrian Merka, le solicită premierului şi mai multor miniştri sprijin pentru finanţarea serviciului SMURD din oraşul Nădlac (judeţul Arad), invocând faptul că lipsa fondurilor va conduce la întreruperea acestui serviciu.

Potrivit unui comunicat al UDSCR, preşedintele Uniunii, Adrian Merka, a transmis mai multe adrese premierului, ministrului Afacerilor Interne, ministrului Sănătăţii şi secretarului de stat pentru situaţii de urgenţă din cadrul MAI prin care "a solicitat sprijinul acestora în vederea rezolvării situaţiei critice a serviciului SMURD din oraşul Nădlac, care din lipsa fondurilor va fi nevoit să îşi întrerupă activitatea".

"În anul 2017, unitatea SMURD Nădlac a avut 1.110 intervenţii. De la începutul anului 2018 şi până în prezent, SMURD Nădlac a avut 329 de intervenţii, cu menţiunea că activitatea acesteia a fost suspendată 66 de zile, iar de când şi-a început activitatea - din 2010 până în prezent - 6.395 de intervenţii. Întreruperea activităţii acestui serviciu ar însemna punerea în pericol a vieţii oamenilor din Nădlac, a celor care locuiesc în jurul oraşului, precum şi a celor care vor fi implicaţi în accidente rutiere pe autostrada A1 din raza oraşului Nădlac", se arată în comunicat.

Situația SMURD Nădlac, problema tuturor cetățenilor din zonă

Conform sursei citate, preşedintele UDSCR consideră că situaţia privind serviciul SMURD Nădlac nu este o problemă doar a comunităţii slovace din oraş, ci este o problemă a tuturor cetăţenilor din acea zonă, iar aceştia au dreptul să beneficieze de suportul statului pentru a avea acces la serviciile medicale de urgenţă la fel ca toţi cetăţenii României.

"Numeroasele solicitări care au fost soluţionate de către serviciul de urgenţă Nădlac în ultimii ani credem că obligă toţi decidenţii să facă un efort comun în rezolvarea cât mai urgentă a acestei probleme deosebite", se precizează în comunicat.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26