Adrian Duicu, condamnare cu suspendare

Justitie
Justitie

Fost baron PSD a fost condamnat definitiv. 

Adrian Duicu, fost șef al Consiliului Județean Mehedinţi, a fost condamnat definitiv la 1 an şi 6 luni închisoare cu suspendare. Condamnarea vine într-un dosar de corupţie, notează Mediafax. 

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat, miercuri, pe Adrian Duicu, fostul şef al Consiliului Județean Mehedinţi, la 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare.

Decizia magistraţilor ÎCCJ este definitivă.

1 an de arest la domiciliu

Adrian Duicu a fost arestat preventiv şi la domiciliu în acest dosar timp de aproximativ un an, între 3 aprilie 2014 şi 1 aprilie 2015. Apoi, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi a fost condamnat, în 2017, de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare în procesul în care este judecat pentru mai multe infracţiuni de corupţie

Acuzațiile anchetatorilor

Procurorii susțineau printre altele, în rechizitoriul trimis instanţei, că în perioada martie-iunie 2013, Adrian Duicu i-ar fi spus lui Ştefan Ponea că are influenţă asupra unor membri ai Guvernului, funcţionari publici din conducerea Ministerului Afacerilor Interne, a lui Petre Tobă, pe de o parte, şi asupra unor consilieri locali ai Consiliului Local al municipiului Orşova, pe de altă parte.

Duicu i-ar fi promis lui Ştefan Ponea că îşi va folosi influenţa pentru a-i determina pe aceştia să îl menţină temporar în funcţia de inspector şef al IPJ Mehedinţi, iar la o dată ulterioară să îl numească director adjunct al Direcţiei de Ordine Publică din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Duicu i-ar fi cerut în schimb lui Ponea să determine un magistrat să îi admită cererea dintr-un dosar în care ceruse anularea raportului Agenţiei Naţionale de Integritate prin care s-a stabilit că a fost în incompatibilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel