Adrian Bordea (CSM): Abrogarea dispoziției privind reducerea pedepsei poate crea mai mult rău

Judecătorul Adrian Bordea, fostul președinte  al Consiliului Superior al Magistraturii, a declarat, joi,  în ședința Plenului CSM, că abrogarea dispoziției care permite reducerea pedepselor persoanelor condamnate, în baza lucrărilor științifice, poate genera mai mult rău și că soluția ar fi înăsprirea condițiilor.

"Noi am analizat în Comisia 1 tot ceea ce au însemnat discuțiile din spațiul public, care par a fi negreșit justificate, și s-a ajuns la concluzia că în ce privește condițiile pentru acordarea unor beneficii celor care scriu lucrări științifice trebuie să fie determinate de calitatea acelui înscris, a acelei lucrări.

S-a considerat că definirea caracterului științific al lucrării trebuie foarte bine stabilită (...). Abrogarea unei astfel de dispoziții poate crea mai mult rău și de aceea am considerat că nu abrogarea este poate soluția cea mai bună, ci înăsprirea sau stabilirea mai corectă a condițiilor în care un deținut poate beneficia (...) de un câștig ", a spus Bordea, potrivit Agerpres.

Citește și: Raluca Prună, replică la acuzele lui Bordea: Voi merge pe abrogare 

Declarația fostului președinte al CSM vine după ce ministrul Justitiei, Raluca Prună, a anunțat la începutul anului că va propune guvernului, în prima ședință din luna februarie, ca printr-o ordonanță de urgență să fie abrogată dispoziția din lege prin deținuții care scriu lucrari științifice în pușcărie beneficiază de o reducere cu 30 de zile a pedepsei, pentru fiecare carte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel