ADP Sector 4. Parcul Tribunalului, sub o nouă înfățișare

Parcul din spatele  Palatului de Justiție, cunoscut  sub denumirea de Parcul Tribunalului, va avea o nouă imagine în urma modernizării acestuia de către Primăria Sectorului 4 prin Administrația Domeniului Public.

Situat în centrul Capitalei, la câteva sute de metri de "Kilometrul 0 al României", parcul din spatele Palatului de Justiție va fi modernizat de către angajații S.C. ADP4 S.A. Proiectul include zone de relaxare, locuri de joacă și de fitness, precum și alei pietonale. 

Mulți oameni au poposit pe băncile lui îmbătrânite, ore în șir, ani la rând, în așteptarea unei decizii din partea magistraților, alții și-au adus copiii pentru a-i distra în puținele aparate de joacă existente, iar alții doar l-au parcurs, pentru a scurta drumul către restaurantele din zonă, sau l-au ocolit, ca să scape de aglomerația de pe Splai.

Parcul Tribunalului, cum este cunoscut de cei care locuiesc în zonă, situat între străzile Palatul Justiției, Danielopol Gheorghe și Sfinții Apostoli avea nevoie de o reîmprospătare. Văzut de sus, de la nivelul blocurilor de câte nouă niveluri, pare o mică pădure, iar, conform proiectului, va devein impresionant și de la nivelul aleilor. Aici vor fi amenajate de angajații S.C. ADP4 S.A, locuri de joacă, o zonă de fitness, spații de relaxare,vor fi amplasate bănci, pergole și coșuri de gunoi. Trotuarele vor fi asfaltate, iar întreg parcul va fi iluminat. Nu vor lipsi nici spațiile verzi, arbuștii sau aleile pietonale frumos pavate.

„Sectorul 4 se dezvoltă, iar acest lucru s-a văzut din momentul în care au fost demarate proiecte precum lărgirea de bulevarde, crearea de noi locuri de parcare, reconfigurarea peisagistică, dotarea cu mobilier urban și amenajarea spațiilor verzi. Mai mult, au fost amenajate spații verzi, în locuri în care în trecut nu existau, iar micile parcuri au fost reamenajate. Uitați-vă la rondul de la Coșbuc, l-am transformat într-o oază de verdeață! Același lucru îl vom face și în acest parc, din spatele Palatului de Justiție, unde lucrările vor fi luate de la zero", a declarat Marian Goleac, Directorul General al SC ADP S4.

Potrivit Primarului Sectorului 4, Daniel Băluță, toate spațiile verzi aflate în această zonă administrativă vor fi reamenajate, pe rând și redate locuitorilor Sectorului 4, în cadrul unei ample campanii de regenerare urbană începută de primărie în urmă cu doi ani.

Vezi si: Primăria Sectorului 4 pune piciorul în prag. Amenzi pentru proprietarii de animale dacă...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel