Adormirea Maicii Domnului. ISU, măsuri sporite

Bogdan Cotigă / 14 aug 2018 / 08:50 Salveaza PDF Comentarii
 Ambulanta
Ambulanta

Minivacanța prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului aduce și măsuri de siguranță sporite asigurate de Inspectoratul pentru situații de urgență.

Începând de miercuri, 15 august, pe toată durata minivacanței, peste 4.600 de pompieri salvatori cu aproape 3000 de mijloace tehnice vor fi zilnic la datorie, pentru asigurarea răspunsului operativ la solicitările primite din partea cetățenilor.

Eventualele urgenţe medicale vor fi gestionate, la nivel naţional, prin intermediul celor 233 echipaje de pompieri SMURD, care vor asigura primul ajutor calificat, precum și de cele 25 unităţi de terapie intensivă mobilă, 7 ambulanţe de terapie intensivă mobilă specializate în tratament neonatologic şi 38 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple.

Echipaje suplimentate pe autostrăzi

Pe Autostrada A2 și pe autostrada A4, având în vedere creșterea valorilor de trafic spre litoral, IGSU a dispus dislocarea de forțe și mijloace pentru asigurarea unui răspuns rapid, în eventualitatea producerii de situații de urgență.

Sfaturi pentru amatorii de picnic

Celor care aleg să-şi petreacă timpul liber în mijlocul naturii și care vor utiliza surse de foc în spaţii deschise, ISU le reamintește următoarele măsuri de prevenire care trebuie respectate pentru a evita situaţiile de urgenţă:

- Pregătiţi focul doar în locurile special amenajate, sub supraveghere permanentă, cât mai îndepărtate de vegetaţie şi în niciun caz pe timp de vânt.

- Înainte de plecare, stingeţi focul/cărbunii încinşi cu apă sau pământ şi acoperiţi cenuşa rezultată cu pământ.

- Supravegheaţi copiii şi nu lăsaţi la îndemâna acestora chibrituri sau brichete.

- Nu aruncaţi la întâmplare ţigările şi chibriturile aprinse

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27