EXCLUSIV  Adormirea Maicii Domnului 15 august. Părintele Marțiș: ”Acesta este postul cel adevărat”. Unde greșim

Andrei Itu / 15 aug 2019 / 11:37 Salveaza PDF Comentarii
Adormirea Maicii Domnului
Descriere foto: Adormirea Maicii Domnului

Părintele Ovidiu-Ciprian Marțiș a explicat pentru DC News ce înseamnă postul cel adevărat, care ne pregătește a întâmpina cum se cuvine marele praznic al Adormirii Maicii Domnului.

DC News: Ce înseamnă un post adevărat? Care sunt efectele acestuia?

''Postul cel adevărat este cel al jertfei, al renunțării, al echilibrului, al cumpătării. De altfel, disperarea și obsesia alimentară a postului nu are decât o semnificație duhovnicească: înfrânarea. Dacă ne vom înfrâna de la produsele din carne sau de la lactate ne vom putea înfrâna și de la înjurătură și de la minciună și de la mândrie și de la multe alte lucruri. Să fim înțelepți, să înțelegem cu adevărat ceea ce este bine să facem.

Este un avantaj să postim pentru că acest fapt înseamnă abstinență

 

O abstinență care atinge toate dimensiunile, atât alimentare, cât și spirituale și aici ne referim și la fapte. Este ca și cum te-ai duce la biserică să te căsătorești cu cineva pentru care nu simți nimic sau cu cineva pe care iubești. Nu este același lucru. Noi pentru noi suntem generatori de energie sau de nepăsare sau indiferentism religios. Din păcate, lumea tot mai secularizată în care trăim ne distrage atenția, făcându-ne nesimțitori. Repercusiunea secularizării este indiferentismul religios, care nu ne face deloc bine din punct de vedere al sufletului. Trebuie să înțelegem postul ca pe un mijloc de a ne face viața mai frumoasă în adevăratul sens al cuvântului. Viața frumoasă este cu Dumnezeu, precum spune latinul 'Nihil sine Deo'. a conchis Părintele Ovidiu-Ciprian Marțiș, pentru DC News.

VEZI ȘI Adormirea Maicii Domnului, 15 august. Minunea de la Mănăstirea Nicula. Zeci de mii de credincioși au venit să vadă - foto


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27