Urmărește emisiunea live


Adopție Sorina. Caz asemănător: Gabriela va trebui să fie dată în 3 iulie, asistentul maternal se opune adopției

Fotografia e ilustrativă
Fotografia e ilustrativă

Gabriela este o fetiță de șapte ani, cu probleme medicală, crescută din 2013, în plasament, de către un asistent maternal din Bocșa. Ea este pe punctul de a fi despărțită de cei care au crescut-o și să ajungă la o familie din Timișoara. 

Gabriela, fetița în vârstă de șapte ani, a fost luată în plasament de către un asistent maternal din orașul Bocșa, județul Caraș-Severin, în anul 2013. Fetița s-a născut cu mai multe probleme de sănătate, astfel că s-a aflat pe lista copiilor greu adoptabili. Doar anul acesta, o familie din Timișoara s-a arătat interesată să o adopte, procedura fiind definitivată recent, scrie Mediafax. 

”Asistenții maternali sunt primii întrebați dacă vor să adopte copiii”

Șeful Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Caraș-Severin, Elena Amzoi, a declarat astăzi pentru Mediafax că asistentul maternal se opune adopției, deși a refuzat în urmă cu câțiva ani să o adopte pe Gabriela: ”Eu pot să vă spun că DGASPC Caraș-Severin a urmat calea legală în toată procedura de adopție, începută în anul 2014. Asistentului maternal, am documente în sensul acesta, i s-a adus la cunoștință dacă dorește să adopte copilul, pentru că are prioritate. Familia a spus că nu dorește. În acest moment, refuză să dea copilul familiei adoptatoare. Sunt și asistenți maternali care înțeleg, sunt și asistenți maternali care nu înțeleg. Însă asistenții maternali sunt primii care iau la cunoștință faptul că copiii trebuie dați spre adopție, sunt primii care sunt întrebați dacă vor să-i adopte și ei spun că nu doresc, în ideea de a mai câștiga niște bani (n.r. salariul de asistent maternal). Copilul aflat în grija asistentului maternal din Bocșa a fost din anul 2014 dat spre adopție, doar că nimeni până în acest moment nu a fost interesat să-l adopte, pentru că este un copil greu adoptabil”. 

Gabriela urmează să fie predată părinților adoptivi în 3 iulie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel