Adopție Sorina. Avocat: Am luat legătura cu FBI

Avocatul familiei Șărămăt susține că a luat legătura cu FBI pentru a clarifica anumite necunoscute în dosarul de adopție al fetiței Sorina. Declarația a fost făcută în direct la România TV. 

În direct la România TV, avocatul familiei Șărămăt, Victor Dumitrică, a vorbit despre posibilitatea ca minora Sorina, fetița adoptată din Baia de Aramă, să poată părăsi țara cu actualul pașaport.

”Eu nu cred că minora poate părăsi teritoriul țării în baza unui pașaport pentru că era făcut provizoriu și este făcut folosindu-se de o fotografie falsă, foarte veche, nu este una recentă a minorei și este prelucrată digital. (...) Practic fetița nu a fost dusă niciodată la pașapoarte pentru a i se face o fotografie. Ar însemna să iasă din țară în baza unui pașaport în care apare o fotografie de acum doi ani de zile”, a precizat avocatul familiei Șărămăt, Victor Dumitrică, în direct la România TV. 

Decizia de adopție ar putea fi desființată

Mai mult, decizia definitivă a instanței prin care a fost instituită adopția ar putea fi anulată, susține Victor Dumitrică. 

”Există atâtea necunoscute și atâtea semne de întrebare și atâtea falsuri care au fost descoperite cu privire la acest proces de adopție care dacă vor continua până la capăt, eu sunt sigur că vor atrage automat desființarea deciziei definitive prin care s-a făcut adopția”, mai spune avocatul. 

Avocatul a luat legătura cu FBI

Întrebat cum ar putea fi adusă Sorina înapoi în țară, în cazul în care ar pleca în America, avocatul Victor Dumitrică a răspuns: 

”Eu am luat legătura cu cei de la FBI de la New York, le-am semnalat cazul Sorinei, mi-au spus să mă adresez unei asociații, care ar fi similiară direcțiilor noastre de protecție a copilului. Le-am făcut o adresă și mi-au spus că în situația în care, pe plan intern, se va dovedi că adopția este contestabilă sau dacă se va desființa acea decizie de adopție, niciodată Sorina nu va putea primi cetățenie americană. Noi putem trimite aceste documente acolo la autoritatea statului american și nu va dobândi cetățenie”, susține avocatul.

Vezi și: Adopție Sorina. Familia Șărămăt face acuzații grave: Directorul a început să plângă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel