Adopție Baia de Aramă. Noi imagini șocante cu Sorina, fetița de opt ani târâtă din casă. VIDEO

Noi imagini șocante au apărut cu Sorina, fetița de 8 ani din Baia de Aramă, județul Mehedinți, luată de la asistenții maternali cu mascații. În imagini se poate vedea cu procuroarea Maria Pițurcă trage de aceasta și nu se oprește nici când copila este foate aproape să se lovească cu capul de tocul ușii, relatează Mediafax.  

În imaginile filmate cu un telefon mobil, cel mai probabil de către unul dintre vecini, se poate vedea cum ușa casei se deschide iar copila de opt ani este trasă pur și simplu de mâini de către procurorul de caz, Maria Pițurcă .

În momentul în care calcă în exteriorul casei, fetița reușește să își elibereze una dintre mâini, dar cade pe spate, foarte aproape de tocul ușii. Procuroarea nu se lasă intimidată și trage de copilă, aceasta fiind târâtă, în timp ce Maria Pițurcă încearcă să îi prindă mâna eliberată.

În continuare se aud urletele fetiței, vocea unei femei care strigă "o omorâți" și se vede procuroarea care trage violent de copil.

Iată imaginile: 

Declarația procuroarei 

Procurorul Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, ca re a participat la preluarea fetiței de 8 ani din Mehedinți, spunea vineri că nu a tras de copil în timpul intervenției și că a încercat să o ia în brațe.

„Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu ... Am încercat să-l iau în brațe. Am reușit să o iau în brațe și am dus-o în brațe la tată. Nu s-a mai filmat. Și ea va fi oricum examinată fizic și vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deținere ilegală a acestui copil”, a spus Maria Pițurcă.

Potrivit procurorului de caz, acțiunea a fost posibilă după ce în data de 24 mai Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți a depus o sesizare în care se arăta că asistentul maternal Ș.M. refuză să predea copilul părinților adoptatori.

Fetița a fost luată cu mascaţii din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost înfiată de o familie din America.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul de caz.

Reacții în lanț 

În această situație, premierul Viorica Dăncilă a cerut corpurilor de control ale Autorității Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie și Agenției Naționale pentru Plăți și Inspecție Socială să fie luni dimineață la prima oră în Dolj și Mehedinți.

Autoritatea pentru Protecția Drepturilor Copilului a precizat că persoana de la care a fost preluată fetița din Mehedinți nu mai avea calitatea de asistent maternal, fiindu-i retras atestatul, astfel că fata era reținută ilegal. Adopția pentru fetiță a fost deschisă încă din 2013. Pe toată perioada de valabilitate a adaptabilității copilului, au fost făcute demersuri pentru identificarea în plan intern a unei familii/persoane adoptatoare, însă nu s-a reușit finalizarea unei adopții cu o familie/persoană cu reședința obișnuită în România, arăta sursa citată. În cadrul procedurii de adopție , au fost selectate 120 de familii atestate din România, dintre acestea o singură persoană a dorit să participe la o primă vizită a fetiței, dar care a refuzat ulterior continuarea demersului.

Asistenta maternală care a avut grijă de fetița luată din casă de mascați, la Baia de Aramă, susținea că nu a refuzat adopția copilei și a fost obligată să semneze o declarație gata scrisă. Soțul acesteia declar, la rândul său, că a formulat plângeri la DIICOT împotriva DGASPC Mehedinți.

Sâmbătă, avocatul familiei adoptive, Liviu Belulescu că Sorina s-a adaptat la noua situație: „Fetița este foarte bine, se vede de pe buze. S-a adaptat imediat. I s-au spus tot felul de prostii, că o taie pe burtică și îi ia mațele și o duce în America să le vândă. Fetița este bine".

Oamenii din Baia de Aramă au ieșit, sâmbătă seara, pentru a doua zi consecutiv, în fața casei asistenților maternali de unde a fost luată Sorina, acuzând că autoritățile că nu se implică în acest caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel