Adolescentul care a scăpat din infernul de la Ferma Dacilor: TV-ul „se încingea destul de des”, iar un angajat al fermei le-a spus copiilor „să închidă televizorul”

Inquam Photos / Bogdan Buda
Inquam Photos / Bogdan Buda

Referatul prin care se solicita arestarea lui Cornel Dinicu conține declarația unuia dintre supraviețuitori, M., un adolescent internat Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu București.

Adolescentul, ai cărui frați, Petru și Luca au pierit în flăcări, a fost audiat la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Grigore Alexandrescu București.

Tânărul a declarat că ar fi observat focul în jurul orei 04:50, în timp ce se afla la etajul clădirii.

"La ora 04.50 fratele meu a mers la toaleta si mi-a spus ca a simțit miros de fum in camera. M-am trezit si eu m-am uitat la ceas era 04.50, fratele meu a deschis ușa, moment in care a intrat un fum puternic din hol. Fratele meu a început sa tipe foarte tare, s-au trezit toți chiar si cei de la parter. Fratele meu doar țipa. Eu am observat doar fum pe hol fără a vedea foc”, a precizat adolescentul.

Mărturia tânărului: Televizorul de la mansardă „se încingea destul de des”. La parter nu era fum

Băiatul a mai relatat cum tatăl său a scos-o afară pe mama lor, iar el și unul dintre frați au încercat să iasă singuri.

„Nu puteam respira deloc, era fumul foarte dens, m-am lăsat jos pentru a putea respira puțin, iar Luca mi-a zis ce sa facem, eu i-am răspuns ca trebuie sa ieșim afara. (...) Eu am deschis ușa si eu am ieșit, Luca trebuia sa fie in spatele meu si nu știu de ce nu a ieșit cu mine. (...)

Când am ieșit afara moment in care m-am întâlnit cu patronul Cornel Dinicu, care încerca să stingă focul. Toți erau speriați. Pana la ajungerea pompierilor ferma ardea aproximativ jumătate. Pompierii au ajuns la 40 minute din momentul in care am simțit fumul", a relatat Matei Ene.

Potrivit adolescentului, focul ar fi pornit de la televizorul din livingul aflat la mansarda clădirii, despre care știa că „se încingea destul de des”, iar un angajat al fermei le-a spus copiilor „să închidă televizorul pentru a se mai răci”.

Tânărul susține și că focul a plecat de la etaj, întrucât la parter nu era fum, acesta fiind motivul pentru care persoanele cazate acolo au avut timp să se îmbrace și să iasă din casă.

De asemenea, martorul a mai specificat ca peretele din spatele televizorului era confecționat din lambriu de lemn.

Inquam Photos / Bogdan Buda

Anunțul procurorilor: Ancheta penală nu exclude niciuna dintre împrejurări

Deși ieri cei de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova spuneau într-un comunicat de presă că sursa probabilă a incendiului de la Ferma Dacilor ar fi fost supraîncălzirea instalației electrice, astăzi, aceștia au anunțat că nicio variantă nu este exclusă, prin urmare nici cea a unei mâini criminale, ipoteză discutată intens în spațiul public.

"În continuarea comunicatelor de presă din datele de 27 decembrie 2023, 29 decembrie 2023 şi 2 ianuarie 2024, Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:

1. În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic ”Ferma Dacilor” din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, județul Prahova, prin ordonanța procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, din data de 03.01.2024, s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de trei persoane fizice, respectiv față de un administrator statutar și doi administratori în fapt ai societății comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru (art. 255 alin. 1 și alin. 2 C.pen. rap. la art. 254 alin. 2 C.pen.).

2. Față de acestea, în cursul zilei de azi, procurorul de caz a formulat propunere de luare a măsurii arestării preventive, pentru o perioadă de 30 de zile, în sarcina acestora reținându-se, în esență, următoarele:

În perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfășurat în mod convergent și sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de ”cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată”, desfășurate la sediul social din comuna Tohani, sat Tohani, județul Prahova", transmite Tribunalul Prahova într-un comunicat de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel