Adolescenta dată dispărută după ce a fugit de acasă a fost găsită. Ce se va întâmpla cu fata

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Copila în vârstă de 13 ani a fost găsită de polițiști, după ce a fugit de acasă.

Adolescenta de 13 ani din Voineasa, județul Olt, dată dispărută de către familie, a fost găsită noaptea trecută și a fost preluată de Direcția pentru Protecția Copilului Olt, care verifică un posibil abuz, conform Mediafax.

IPJ Olt a transmis că adolescenta a fost găsită în noaptea de duminică spre luni în casa bunicilor, din aceeași comună. Fata a refuzat să se întoarcă acasă, așa că polițiștii au solicitat ajutorul specialiștilor de la DGASPC Olt.

Fata va rămâne 5 zile în grija DGASPC

„În această dimineață, după micul dejun, a intrat cu psihologul centrului într-o discuție. În paralel, asistentul social a început evaluarea din punct de vedere a situației sociale şi relaționale în familie. A fost adusă la miezul nopții. Prioritară a fost asigurarea liniștii şi odihnei copilului pentru că era foarte obosită când a venit. Nu a fost luată la întrebări azi-noapte. (...) Opinăm spre o violența domestică, spre un abuz fizic şi emoțional asupra copilului şi probabil şi neînțelegeri în familie, dar vom stabili cu exactitate după finalizarea anchetei. Noi asigurăm toate condițiile şi copilul va rămâne cu măsură de protecție dacă, în urma evaluării complexe, la nivelul familiei prezintă un risc reîntoarcerea copilului", a declarat Rădița Piroșca, directorul DGASPC Olt.

Potrivit directorului, fata va rămâne în grija specialiștilor DGASPC Olt timp de 5 zile, iar în funcție de rezultatele anchetei se va decide dacă se va întoarce în familie sau la alte rude.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel