Adolescent bolnav de CANCER, întors din MOARTE cu un DROG

Oamenii de știință spun că povestea lui Deryn „validează faptul că avem nevoie de mai multe cercetări referitor la ceea ce se întâmplă“.

Oamenii de știință au solicitat continuarea cercetărilor în ceea ce privește efectul compușilor marijuanei asupra celulelor canceroase, după ce un adolescent căruia i-a fost dat drogul de către mama sa a supraviețuit bolii.

Callie Blackwell a spus că a decis să-i dea canabis fiului ei Deryn, care suferea de o formă rară și agresivă de leucemie, pentru a-l scăpa de durere și de anxietate, acesta fiind atunci pe moarte, într-un ospiciu.

După ce a solicitat, fără succes, o rețetă pentru un analgezic pe bază de canabis de la un medic, doamna Blackwell și soțul ei Simon s-au întâlnit cu un dealer într-o stație de benzină pentru a cumpăra canabis de la acesta. Cei doi părinți au preparat marijuana acasă, într-o oală sub presiune, folosind instrucțiuni găsite online.

„M-am gândit: ‘ce am de pierdut? E oricum pe moarte’. Efectele canabisului m-au uluit. Nu a fost ceea ce mă așteptam”, a declarat doamna Blackwell la ITV This Morning, potrivit The Independent.

[citeste si]

Doamna Blackwell a mai spus că se aștepta ca Deryn, în vârstă de 14 ani, care făcut chimioterapie și radioterapie de mai multe ori după diagnosticarea sa, la vârsta de 10 ani, să moară atunci când medicii i-au spus că nu se mai putea face nimic în privința băiatului.

Dar Deryn, care acum are 17 ani, s-a vindecat treptat, în prezent studiind catering-ul și având un loc de muncă part-time: bucătar vegan.

Experții în cancer au avertizat că poveștile ca ale lui Deryn nu pot dovedi eficacitatea tratamentului și că așteaptă efectuarea unor studii clinice controlate în mod corespunzător.

Universitatea Oxford a anunțat recent un nou program de cercetare în valoare de 10 milioane de lire sterline pentru utilizarea medicală de marijuana. Oamenii de știință vor explora potențialele beneficii ale compușilor de canabis într-o încercare de a crea noi tratamente pentru diverse condiții, inclusiv pentru durere, cancer și boli inflamatorii.

Canabisul este folosit și în alte produse farmaceutice. Spray-ul de gură Sativex conține două extracte chimice prelevate din această plantă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel