Admiterea la liceu: Cum se face repartizarea. Vezi documentul

admitere liceu
admitere liceu

Absolvenții clasei a VIII-a se pregătesc să intre  în febra admiterii la liceu. Conform Ministerului Educaţiei şi Cercetării, repartizarea se face ordonând candidaţii în ordinea descrescătoare a mediilor pe judeţul respectiv şi încercându-se plasarea fiecărui candidat, începând de la cel cu media cea mai mare până la cel cu media cea mai mică.

Criteriile după care se va face repartizarea sunt: media de admitere, media la evaluarea naţională, media generală de absolvire a claselor V-VIII, nota obţinută la proba de limbă şi literatură română din cadrul evaluării naţionale, nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale şi nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă, susţinută conform prevederilor litatea.net.

 Pentru candidaţii din seriile precedente anului 2010, evaluarea naţională se înlocuieşte cu tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a pentru elevii din seriile 2008 şi 2009, respectiv cu testele naţionale pentru elevii din seriile 2004-2007.

 Media la evaluarea naţională se înlocuieşte cu media la tezele cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a (seria 2008 şi 2009), respectiv cu media obţinută la testele naţionale (seria 2004-2007).

 Nota obţinută la proba de limba si literatura română din cadrul evaluării naţionale se înlocuieste cu media notelor la proba de limba si literatura română din cadrul tezelor cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a (seria 2008 si 2009), respectiv cu nota la proba de limba si literatura română din cadrul testelor naţionale (seria 2004-2007).

 Nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale se înlocuieste cu media notelor la proba de matematică din cadrul tezelor cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a (seria 2008 si 2009), respectiv cu nota la proba de matematică din cadrul testelor naţionale (seria 2004-2007).

 Nota obţinută la proba de limba maternă din cadrul evaluării naţionale se înlocuieste cu media notelor la proba de limba maternă din cadrul tezelor cu subiect unic susţinute în clasa a VIII-a (seria 2008 si 2009), respectiv cu nota la proba de limba maternă din cadrul testelor naţionale (seria 2004-2007).

Vezi AICI algoritmul de reparizare în liceu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel