Admitere Universitatea Timișoara 2017. Numărul înscrișilor a crescut

Numărul absolvenţilor de liceu care s-au înscris în actuala sesiune de admitere la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) a crescut cu aproximativ 16 procente faţă de anul trecut, înregistrându-se în medie aproape trei candidaţi pe un loc fără taxă. 

Un număr de 5.408 candidaţi s-au înscris pentru cele 2.067 de locuri bugetate scoase la concurs de UVT în această vară. În medie, vorbim despre aproape trei candidaţi care concurează pe un loc fără taxă. Cea mai solicitată facultate este cea de Matematică şi Informatică, cu aproape cinci candidaţi pe loc bugetat, specializarea Informatică înregistrând cea mai mare concurenţă din cadrul UVT, de 10 persoane pentru fiecare loc fără taxă disponibil, arată rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, într-un comunicat remis, luni.

Potrivit acestuia, o situaţie asemănătoare se înregistrează şi la Facultatea de Sociologie şi Psihologie, unde concurenţa trece de patru candidaţi pe loc bugetat. Cei mai mulţi s-au înscris la Pedagogia învăţământului preşcolar şi primar şi Psihologie, cu cinci, respectiv şase tineri care concurează pe fiecare loc fără taxă. 

De asemenea, 418 absolvenţi de liceu concurează pentru cele 116 locuri bugetate în cadrul Facultăţii de Drept. 

UVT confirmă şi, prin înscrierile de anul acesta, tendinţa de creştere. Informatica este şi anul acesta facultatea cu cea mai mare concurenţă pentru specializările oferite. Avem rezultate foarte bune şi în cazul celorlalte facultăţi. Este important că efortul susţinut din ultimii ani, al tuturor celor care fac lucrurile să se întâmple în universitatea noastră, este perceput de societate. Îmi place să cred că UVT a devenit mai atractivă ca destinaţie de studiu, în ciuda tendinţei demografice descendente, în urma eforturilor din ultimii ani, consideră rectorul Marilen Gabriel Pirtea. 

Ultima zi de înscrieri este marţi, 25 iulie, dosare mai fiind acceptate la Facultatea de Fizică. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel